MKB-Limburg - NIEUWS - RECHTENSTUDENTEN-ZUYD-HOGESCHOOL-HELPEN-BEDRIJVEN-EN-PARTICULIEREN-BIJ-JURIDISCHE-CORONAVRAGEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Rechtenstudenten Zuyd Hogeschool helpen bedrijven en particulieren bij juridische coronavragen

Niet alleen het coronavirus zelf maar ook de maatregelen hebben grote impact op de maatschappij. Daarom kunnen bedrijven en particulieren voor juridische coronavragen nu kosteloos terecht bij studenten HBO-Rechten van Zuyd Hogeschool. Zij helpen hen verder onder deskundige begeleiding vanuit het Corona Lab dat vandaag van start is gegaan. Het Corona Lab is onderdeel van het Zuyd Legal Lab.

Persbericht

Sittard/Maastricht/Heerlen, 5 november 2020

Rechtenstudenten Zuyd Hogeschool helpen bedrijven en particulieren bij juridische coronavragen

Studenten van de opleiding HBO-Rechten van Zuyd Hogeschool gaan mkb-bedrijven en particulieren helpen bij hun juridische vragen die (zijn) ontstaan door de coronamaatregelen. Zij kunnen daarvoor terecht bij het Corona Lab van Zuyd. Mede omdat het Covid-19 virus de samenleving hard raakt, is de dienstverlening kosteloos. Bedrijven en particulieren krijgen zo op een laagdrempelige manier ondersteuning bij deze niet alledaagse materie. Tegelijkertijd kunnen rechtenstudenten hun kennis in praktijk brengen onder begeleiding van docenten en professionals. 


Reisvouchers, ontslag, uitstel van betaling en meer

Hoe zit het precies met mijn reisvouchers? Mag het loon van mijn werknemers gekort worden? Mag ik mijn werknemers ontslaan vanwege de coronamaatregelen? Hoe zit het met de AVG als je als ondernemer de gegevens van klanten noteert? Kan ik uitstel van betaling krijgen voor mijn geldleningovereenkomst? Met dit soort juridisch-getinte coronavragen gaan de derde en vierdejaarsstudenten HBO-Rechten, die daarvoor eerst een sollicitatieprocedure hebben moeten doorlopen, aan de slag. Voor de gemiddelde Nederlander geen gesneden koek, maar voor een rechtenstudent boeiend en leerzaam om, onder begeleiding van docenten en professionals, de tanden in te zetten.


Corona Lab onderdeel van Zuyd Legal Lab

Het Corona-lab is onderdeel van het Zuyd Legal Lab dat ruim vijf jaar bestaat. Studenten van de opleiding HBO-Rechten leren daar ondernemen, preventief juridische diensten te leveren (‘Preventive Law’) en na te denken hoe juridische dienstverlening kan worden verbeterd en dichter bij de burger kan worden gebracht. Zuyd Legal Lab is daarmee niet alleen een leer-werkbedrijf, maar ook een praktijklaboratorium. Lang niet alle juridische problemen zijn juridisch complex. Kostbare specialistische juridische hulp is daarom ook niet altijd nodig. Zuyd Legal Lab biedt eerstelijns juridische dienstverlening voor veel voorkomende juridische vragen en gaat uit van een preventieve aanpak: voorkomen is beter dan genezen. Daarmee voorkomt Zuyd Legal Lab langdurige, vervelende en kostbare procedures.

Het Corona Lab en het Zuyd Legal Lab zijn gevestigd op de Steenweg 76 in Sittard, vlakbij het onderwijs- en cultuurgebouw Ligne, en te bereiken via zuydlegallab.nl. 

image

Niet alleen het coronavirus zelf maar ook de maatregelen hebben grote impact. Daarom kunnen bedrijven en particulieren voor juridische coronavragen nu kosteloos terecht bij rechtenstudenten in het Corona Lab van Zuyd Hogeschool.

Over Zuyd Hogeschool
Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd ‒ over de grenzen van disciplines en organisaties heen ‒ intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21e eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. De wortels en expertise van Zuyd gaan meer dan honderd jaar terug. Vanuit die kracht en in lijn met de sterktes van de (Eu)regio, concentreert het onderzoek van Zuyd zich rond de thema’s Innovatieve zorg en technologie, Transitie naar een duurzame gebouwde omgeving, Life Science and Materials, en Smart Services. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd zijn 14.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan. Meer informatie: www.zuyd.nl.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV