MKB-Limburg - NIEUWS - REACTIE-VAN-ONDERNEMERSORGANISATIES-VNONCW-EN-MKBNEDERLAND-OP-HET-PBLRAPPORT--VAN-VANMORGEN-OVER-THUISWERKEN-EN-MOBILITEIT
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

reactie van ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op het PBL-rapport van vanmorgen over thuiswerken en mobiliteit.

Hieronder de reactie van ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op het PBL-rapport  van vanmorgen over thuiswerken en mobiliteit. 

VNO-NCW en MKB-Nederland:

  • Dat thuiswerken invloed heeft op de hoeveelheid verkeer op auto- spoor- en vaarwegen is evident. De voordelen daarvan voor milieu, sociaal en voor de infra moeten we ook blijven benutten.
  • Beïnvloeden van gedrag zodanig dat structureel op alle dagen van de week een voldoende percentage mensen de spits mijdt is ongelofelijk moeilijk zo blijkt.
  • Daar komt bij dat tal van zaken niet worden meegenomen in de (PBL) sommen. Zo worden de economische groei en de bevolkingsgroei bijvoorbeeld niet meegenomen. Zo gaat de bevolking in Nederland tot 2030 met alleen al 1 miljoen toenemen (tot mogelijk 20 mln in 2070!) en neemt de bedrijvigheid navenant toe. Dus komen er de komende jaren simpelweg aanzienlijk meer voertuigen op de weg, de rails en het water. Juist op het terrein van infra wordt de situatie altijd onderschat weten we ook uit het verleden.
  • De hagelnieuwe Integrale mobiliteitsanalyse (NB. waarin thuiswerken ook is meegenomen) bevestigt dit beeld en laat flinke groei van de mobiliteit zien.
  • Investeringen in nieuwe infra (zoals betere en meer railverbindingen, nieuwe ov-verbindingen, vaarwegen, wegenknooppunten) en goed onderhoud zijn dus prangender dan ooit als je dat meeweegt. Dit in tegenstelling tot het beeld dat nu lijkt te ontstaan.

Met vriendelijke groet,

Edwin van Scherrenburg en Kees bakhuis 

Woordvoering en Communicatie

VNO-NCW en MKB-Nederland Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV