slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Persbericht | Provincie en MKB-Limburg intensiveren gezamenlijke aanpak winkelleegstand

Gedeputeerde Hans Teunissen van Ruimte en Onderwijs, Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg, en Paul Berden, voorzitter Commissie Retail van MKB-Limburg, hebben 20 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een project van drie jaar voor de aanpak van winkelleegstand. Daarmee krijgt de samenwerking tussen de Provincie, gemeenten en retailers die anderhalf jaar geleden is gestart een extra impuls en wordt MKB-Limburg behalve gesprekspartner ook uitvoerder. Beide partijen streven hiermee naar het terugdringen van het aantal m2 leegstaand winkeloppervlak en een sterke en toekomstbestendige Limburgse retailsector.

Concrete acties die MKB-Limburg in de gezamenlijke aanpak gaat uitvoeren zijn het opstellen van Kansenkaarten en daaruit voortvloeiende actieplannen om de kansrijke winkelgebieden te versterken. Aan de andere kant zullen er ook pilotprojecten worden opgezet gericht op afbouw en transformatie van kansarme winkelgebieden en solitair gevestigde retailers. Een andere concrete gezamenlijke actie waarbij MKB-Limburg een uitvoerende taak op zich neemt, is het uitvoeren en ondersteunen van projecten en het organiseren van kennisbijeenkomsten om het ondernemerschap in de retail verder te professionaliseren en daarmee ook het functioneren van winkelgebieden te versterken. Samenwerking met het Retail Innovation Center (RIC) in Roermond staat hierbij voorop.

Hans Teunissen: “Winkelleegstand terugdringen kunnen wij als Provincie vanzelfsprekend niet alleen doen. Al anderhalf jaar trekken we daarom samen met MKB-Limburg op. Vanaf vandaag gaan we daar nog een stap in verder en wordt MKB-Limburg ook echt uitvoeringspartner. Als Provincie gaan we samen met MKB-Limburg, gemeenten en vastgoedpartijen aan de slag om het aantal leegstaande vierkante meters winkelruimte te verminderen en terug te dringen en vooruit te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en acties voor een krachtige en duurzame retailstructuur voor Limburg.”

Monique Princen: “We zijn zeer verheugd dat we dankzij deze overeenkomst onze inzet in de gezamenlijke aanpak van winkelleegstand kunnen versterken. Dankzij deze ondersteuning van de Provincie zijn we nog beter in staat een bijdrage te leveren, zowel beleidsmatig als in concrete projecten, aan een goed florerende Limburgse retailsector. Eric Reubsaet, bekend binnen de Limburgse retail, zal voor ons deze kar gaan trekken. Naast dat deze sector veel ondernemers een inkomen biedt, zorgt hij ook voor veel werkgelegenheid. We dragen bij aan vitale binnensteden en leefbaarheid van dorpen en wijken. Het terugdringen van de overmatige leegstand en het voorkomen van verdere toename van leegstand, vormen daarbij voor ons belangrijke doelstellingen.”

                         

Foto's: Fotografie Peter Bors

Foto 1: gedeputeerde Hans Teunissen van Ruimte en Onderwijs, Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg, en Paul Berden, voorzitter Commissie Retail van MKB-Limburg, bekrachtigen de samenwerkingsovereenkomst.

Foto 2: inclusief projectleider Eric ReubsaetGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV