MKB-Limburg - NIEUWS - PERSBERICHT-16-DECEMBER-2021-INZAKE--OMZETDERVINGSREGELING
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

PERSBERICHT 16 december 2021 inzake - Omzetdervingsregeling

Brancheorganisaties doen klemmend beroep op kabinet

‘Maak haast met regeling voor omzetverlies Limburgse ondernemers’

Afgelopen zomer teisterden overstromingen Zuid-Nederland. Veel ondernemers in de watersport, recreatie en horeca werden getroffen en leden veel materiële en economische schade. Schade die zoals het kabinet beloofde, gecompenseerd zou worden. Nu, bijna een half jaar later, is dat nog steeds niet of nauwelijks gebeurd. De brancheorganisaties in de gastvrijheidssector - HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland – trekken nu samen met MKB Limburg, LWV/VNO-NCW Limburg en de Limburgse landbouworganisatie LLTB aan de bel.

Zij vinden dat het kabinet moet opschieten met de toegezegde regeling voor het omzetverlies. Naast de omzetschade door de watersnood is door de coronamaatregelen ook de liquiditeit van deze gastvrijheidsbedrijven sterk afgenomen. De onverwachte omzetderving heeft daarnaast een groot effect op investeringsmogelijkheden in de toekomst.

De Tweede Kamerleden Graus (PVV) en Van Kent (SP) dienden onlangs al een motie in die het kabinet steunde. Zij maanden het kabinet tot snelheid en riepen op om snel met een omzetdervingsregeling te komen voor Limburgse ondernemers. Premier Rutte die destijds op bezoek was in het getroffen gebied, sprak van een ruimhartige compensatie voor dit tot ramp verklaarde gebied.

Extra gedupeerd

“Van deze ruimhartige compensatie is geen sprake. Dat terwijl de watersnood onze sectoren bovenmatig zwaar heeft getroffen. De ramp vond plaats midden in de zomer, een periode waarin bedrijven in de horeca, recreatie en watersport het grootste deel van hun jaaromzet halen. Bovendien raakten de ondernemers extra gedupeerd gezien de coronamaatregelen waarmee ze al ruim anderhalf jaar mee te maken hebben. Vandaar dat wij een klemmend beroep doen op het kabinet om snel over de brug te komen met een omzetdervingsregeling. Juist de schade ontstaan in het derde kwartaal van 2021 zou daarin moeten worden meegenomen. Met name in die periode is veel schade geleden. De Wet Tegemoetkoming Schade (WTS) bij rampen dekt helaas geen omzetderving. Ook de NOW- en TVL-regelingen dekken de misgelopen omzet onvoldoende”, aldus Arthur van Disseldorp, regiomanager bij HISWA-RECRON.

Aankomende vrijdag, 17 december 2021, is dit een agendapunt in het kabinetsberaad. De branche- en vakorganisaties hopen op een positief bericht.


LEES HIER  bijhorend:POSITION PAPER- Gevolgen watersnood Limburg, juli 2021: Regeling omzetderving noodzakelijkGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV