slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Partner Organisatie Zuidlease - Dieselverbod in Duitsland?

Gaat u regelmatig de grens over naar onze Oosterburen? Dan bent u wellicht al bekend met de milieuzones in vele Duitse steden. Onlangs werd in Duitsland groen licht gegeven voor een verbod op bepaalde dieselauto's. Dat betekent niet automatisch dat alle Duitse stadskernen straks zo'n verbod hebben, de rechter heeft alleen geoordeeld dat de wet het toelaat. Steden mogen (of moeten) straks straten afsluiten voor vervuilende voertuigen.

Het verbod geldt dan voor dieselvoertuigen die niet voldoen aan de zogeheten Euro 6-norm. Deze emissiestandaard geldt sinds 2015 voor nieuwe auto's. In Duitsland voldoen 10 van 15 miljoen dieselauto's daar niet aan.

Gaat u regelmatig de grens over en wilt u weten of uw auto aan Euro 6 voldoet? U kunt het controleren door op de website van overheidsinstelling RDW het kenteken in te vullen. De info staat onder het tabblad Motor en Milieu.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV