MKB-Limburg - NIEUWS - OPROEP-BIJEENKOMSTEN-REGIONALE-VISIE-DETAILHANDEL-ZUIDLIMBURG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

OPROEP BIJEENKOMSTEN REGIONALE VISIE DETAILHANDEL ZUID-LIMBURG

Beste retailleden van MKB-Limburg, beste ondernemersverenigingen in Zuid-Limburg,

Toenemende leegstand
Winkelleegstand is een groeiend probleem, zeker in Zuid-Limburg. De leegstand vormt een bedreiging voor veel winkelgebieden. De infographic in de bijlage schetst een helder beeld van dit knelpunt. Om te voorkomen dat winkelgebieden verder afkalven dient de problematiek op een actieve wijze te worden aangepakt. Voor meer achtergrondcijfers klik op deze interactieve link

Versterking retailstructuur
MKB-Limburg heeft deze verantwoordelijkheid opgepakt. Samen met overheden, ondernemers en vastgoedeigenaren wil MKB-Limburg tot een versterking van de retailstructuur komen. Dat daarbij stevige keuzes gemaakt moeten worden staat buiten kijf. Diverse winkelgebieden zullen moeten worden versterkt, andere winkelgebieden en solitair gevestigde retailers zullen naar andere functies getransformeerd moeten worden. Nieuwe plannen op verkeerde locaties, zoals nu weer voor een Retailboulevard tussen Heerlen en Kerkrade, moeten  voorkomen worden. Geen gemakkelijke processen, maar onontkoombaar. Ondernemers en eigenaren zullen daarbij ondersteund moeten worden.  

Ontwerp-Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg
De gezamenlijke gemeenten in Zuid-Limburg zijn in overleg met diverse partijen in het afgelopen jaar bezig geweest met het opstellen van een regionale toekomstvisie op de retail. Dit is uitgemond in de Ontwerp-Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg. Deze visie ligt tot en met 8   september as. ter inzage. U kunt de Ontwerp-Visie raadplegen op de website van uw eigen gemeente, maar voor uw gemak is hij ook op onze website geplaatst. Een korte samenvatting is als bijlage bij deze oproep bijgevoegd. Kern van de visie is dat ook in dit stuk keuzes worden gemaakt; Keuzes tussen Concentratiegebieden, Balansgebieden en transitiegebieden, welke op de kaartbeelden bij de visie zijn aangegeven. Voorts wordt in de visie het salderingsprincipe opgevoerd, hetgeen er simpel gezegd op neer komt dat voor elke m2 uitbreiding er elders een m2 moet verdwijnen.

Informatiebijeenkomsten
Op 28 en 29 augustus en 5 september worden er subregionale bijeenkomsten voor ondernemers en vastgoedpartijen georganiseerd.
Voor meer informatie over locatie, datum en aanmeldprocedure kijk op onderstaande infographic in de bijlage
(Let op: Voor de bijeenkomst in Parkstad Limburg dient u zich op te geven  vóór 10.30 u. op donderdag 24 augustus as.!).


Wilt u weten wat deze Structuurvisie voor u als ondernemer kan betekenen, kom dan naar een van de drie georganiseerde bijeenkomsten in Maastricht, Heerlen of Stein.

MKB-Limburg zal van de gelegenheid gebruik maken om zijn visie te geven op de problematiek en de voorgestane aanpak.

Dus geef u snel op via de in de infographic aangegevens mailadressen en laat u informeren! Wij verzoeken de ondernemersverenigingen deze informatie door te sturen naar de achterbannen.

Met vriendelijke groeten,

MKB-Limburg
Paul Berden
Voorzitter Commissie Retail MKB-Limburg

Bijlagen:Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV