slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Oplossing voor het fileprobleem op de A2 nabij

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag 19 december ingestemd met een motie van D66 en VVD om smartlanes in te zetten op het traject tussen Weert en Eindhoven. Deze motie was de reactie op de petitie die vorige week in Den Haag werd aangeboden door het Platform A2, samen met de samenwerkende ondernemersorganisaties MKB-Limburg, LWV, VNO-NCW, EVO-fenedex, Keyport en Ondernemend Limburg. 

Het fileprobleem leidt jaarlijks tot hoge kosten voor het bedrijfsleven. Regionale overheden zijn daarom onder voorwaarden bereid om mee te betalen de smartlanes. Bovendien zijn de betrokken overheden en de werkgevers- en werknemersorganisaties bereik een maatschappelijke kosten-batenanalyse op te stellen. De inzet van smartlanes is een goedkopere oplossing dan de weg te verbreden naar 2x3 rijstroken. Als het druk is, gaat het licht op een smartlane automatisch op groen. 

Het is nog niet bekend wanneer de spitsstroken er komen, maar de mogelijkheid om de smartlanes uit te gaan werken in een concreet voorstel, is een mooie stap in de goede richting, aldus het Platform A2.

Bron: De LimburgerGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV