MKB-Limburg - NIEUWS - OPENING-DELI-SCENE-NIEUWE-TREKKER-VOOR-BINNENSTAD-VENLO
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Opening Deli Scene: nieuwe trekker voor binnenstad Venlo

Maandag 29 oktober heeft Marijke van Hees, voorzitter van de Foto: Adriaan de RoodeNationale "Retailagenda" de Deli Scene in Venlo geopend. Deze oplossing voor de leegloop in de binnenstad is bedacht door Daphne Hermans en is het resultaat van de Retailchallenge X.

Deli Scene Venlo is de nieuwe hotspot in Venlo-centrum waar studenten van Maastricht University Campus Venlo, Fontys, HAS Hogeschool en Gilde-opleidingen elkaar kunnen ontmoeten. In de Deli Scene kunnen ze studeren en daarnaast worden er workshops, lezingen en andere activiteiten worden georganiseerd. Ook ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze ontmoetingsruimte. Deli Scene is gesitueerd op de eerste verdieping van Beej Benders, het nieuwe foodconcept van Geert Benders.

Foto: Adriaan de Roode

Deli Scene Venlo is de eerste uitwerking van de Retailchallenge X. De Retailchallenge X is een gezamenlijk project van studentenservicebureau Jules Maastricht, de Service Science Factory van de Universiteit Maastricht, de Provincie Limburg en MKB-Limburg, waarbij studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool in november 2017 ideeën konden aanleveren voor het vraagstuk: Op welke manier maken we centrumgebieden aantrekkelijker voor jongeren? Dit project is onderdeel van de gezamenlijke aanpak van de Provincie en MKB-Limburg om de Limburgse centrumgebieden te versterken en de leegstandsproblematiek aan te pakken.

De vakjury, bestaande uit de organisatoren, ondersteund door het Retail Innovatie Centrum (RIC Roermond) en een vastgoedontwikkelaar, heeft in totaal 50 ingediende ideeën beoordeeld. Uit deze ideeën zijn vijf voorstellen gekozen welke op 12 december 2017 gepitcht werden door studenten uit China, Italië, Saoedi-Arabië, Rusland en Nederland. Uiteindelijk werd het idee van Daphne Hermans van de Universiteit Maastricht, de hippe ontmoetings- en studieruimte Deli Scene, bekroond met de eerste prijs. MKB-Limburg heeft vervolgens de handschoen opgepakt om het Deli Scene-concept in een drietal centrumgebieden, waaronder Venlo-centrum, daadwerkelijk te gaan realiseren.

In de afgelopen maanden is onder aanvoering van MKB-Limburg een werkgroep met studenten van verschillende Venlose onderwijsinstellingen, Daphne Hermans en een vertegenwoordiger van Beej Benders aan de slag gegaan om Deli Scene Venlo vorm te geven. Dankzij bijdragen van de provincie, de gemeente Venlo, Beej Benders en MKB-Limburg is er hard gewerkt aan de inrichting, de PR en marketing richting studenten en de eerste openingsactiviteiten. Op 29 oktober j.l. werd Deli Scene officieel geopend door Marijke van Hees, voorzitter van de nationale Retailagenda, in het bijzijn van Gedeputeerde Hans Teunissen, Wethouder Erwin Boom, Geert Benders en Paul Berden namens MKB-Limburg en uiteraard de Venlose studentvertegenwoordigers en Daphne Hermans.

De Venlose binnenstad heeft er weer een trekker bij!

 

Klik op de foto om het foto-album te openenGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV