MKB-Limburg - NIEUWS - OPEN-BRIEF-MARTIJN-VAN-HELVERT-AAN-MINISTER-VAN-KLIMAAT-EN-CEO-VAN-TENNET--HAAL-LIMBURG-VAN-HET-STROOMSLOT
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Open brief MKB-Limburg aan Minister van Klimaat en CEO van Tennet | Haal Limburg van het stroomslot!

Roermond, 5 september 2022

Betreft: Open brief aan Minister van Klimaat en CEO van Tennet.

 

Geachte mevrouw Van Beek,
Geachte heer Jetten,

 

Begin juni kondigde Tennet aan dat in de komende jaren geen nieuwe stroomgebruikers aangesloten konden worden op het stroomnet in Limburg, omdat er te weinig ruimte zou zijn.

Hoewel de spanning op het hoofdnet oploopt, is de gesuggereerde congestie slechts een optelsom van eventuele pieken van alle gebruikers, die in de praktijk nooit tegelijk zal plaatsvinden.

Daarnaast is het terecht dat door Tennet gewerkt gaat worden aan de uitbreiding van capaciteit, hetgeen veel eerder al had kunnen aanvangen.

MKB-Limburg heeft vanaf het begin gesteld dat wij graag meedenken en werken aan stroomaansluitingen voor alle bedrijven die dit nodig hebben. Wel wijzen we erop dat de verantwoordelijkheid hierbij ligt bij Tennet, aangezien het leveren van stroom aan bedrijven en particulieren de raison d’etre is van Tennet.

Daarnaast betalen bedrijven en particulieren elke maand de bijdrage aan Tennet om daarmee de stroomvoorziening te realiseren.

Op 17 juni heeft de Minister een speciaal coördinator, Ben Voorhorst, benoemd om dit probleem op te lossen. MKB-Limburg staat in goed contact met de coördinator en heeft naast de zorgen, ook de bereidheid tot medewerking neergelegd.

MKB-Limburg ziet dat de oorspronkelijke mededeling dat Limburg jarenlang afgesloten zal worden voor nieuwe aansluitingen nog steeds niet van tafel is. Dit is totaal niet nodig en achterhaald.

Om de schade aan het vestigingsklimaat in Limburg niet verder te schaden, roept MKB-Limburg de Minister, alsmede Tennet op om binnen één week deze mededeling van juni tegen te spreken en duidelijk te maken dat Limburg van het stroomslot wordt gehaald en dat het mogelijk is voor bedrijven om een nieuwe aansluiting te krijgen in Limburg.

Namens alle huidige en toekomstige ondernemers in Limburg,

Martijn van Helvert
Voorzitter MKB-Limburg

   Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV