MKB-Limburg - NIEUWS - ONTWIKKELINGEN-TIJDENS-1E-MASTERCLASS-TOF
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Mooie start 1e Masterclass project TOF

Op 14 september jl. was het dan zover. Na een goede voorbereiding en een mooie serie Keukentafel gesprekken is de eerste groep uit het project familiebedrijven, met de 1e Masterclass gestart.

Onder deskundige begeleiding van Anita van Gils (Professor in Family Business and Strategic Entrepreneurship) van de universiteit van Maastricht werden de eerste onderwerpen opgepakt.

Op welke wijze is een familiebedrijf ingebed in de familie, welke belangen kunnen er spelen, wie wil, kan en mag toetreden?
Aan dit onderdeel wordt in praktijk vaak te weinig aandacht besteed. Het gevolg kan zijn dat verwachtingen over en weer niet aansluiten, hetgeen een sluimerend onderwerp in, tijdens en ook na het overdragen binnen de familie kan blijven. Door in een open dialoog hier kennis en ervaring uit te wisselen kwamen interessante standpunten en ervaringen van de deelnemers naar boven.

Als tweede onderwerp werd er een eerste aanzet gemaakt op het thema strategie. Welke richting gaat het schip op. Vaar je op openwater of is het toch goed in de verte een vuurtoren te zien waarop je kunt varen?
Hiermee gaan de ondernemers de komende weken aan de slag en zullen hun ideeën in de 2e sessie delen met de overige deelnemers.

De verscheidenheid in soorten bedrijven (horeca/techniek/financials/vastgoed/agro) bracht een extra verdieping in de discussie. Juist de inbreng vanuit deze  verschillende achtergronden en benaderingswijzen werd als waardevol ervaren. Wat verder ook als erg prettig werd ervaren was dat men nu buiten de hectiek van alle dag, in een mooie rustige omgeving én in een veilige setting kan sparren met collega ondernemers. Kortom, het was een zeer succesvolle, interessante en maar ook leuke bijeenkomst.

Mocht je meer willen weten over het Project Familiebedrijven en heb je interesse in een gratis Keukentafel gesprek, kijk op www.mkblimburg.nl

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de 1e Masterclass van het Project TOF: Trots Op Familiebedrijven

  

  

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV