MKB-Limburg - NIEUWS - ONTWIKKELADVIES-VAN-ONZE-BUSINESS-PARTNER-THAELES
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Ontwikkeladvies van onze Business Partner Thaeles

Per 1 augustus kan er gebruik worden gemaakt van het ontwikkeladvies (gesubsidieerd door de overheid). Voor de werkgever een 'cadeau' dat aan de medewerker kan worden gegeven. Maak je als werkgever gebruik van de NOW dan is dit een makkelijk en laagdrempelig instrument om in te zetten voor de medewerker.

Meld je hier aan: https://www.thaeles.nl/aanmelden-ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies binnenkort onderdeel-NOW 2

Maak je als werkgever de komende periode gebruik van de NOW 2 dan moet je per 1 juli a.s. bij- of omscholing van werknemers stimuleren.

 Het kabinet heeft hiervoor € 50 miljoen beschikbaar gesteld binnen het crisispakket Nederland leert door. Binnen dit pakket kunnen werkenden gebruik gaan maken van online scholing en ontwikkeladviezen. Het doel van dit crisispakket is mensen te ondersteunen die hun werk als gevolg van de crisis dreigen te verliezen of al verloren hebben en de transitie naar ander kansrijk werk moeten maken. Daarbij gaat het, naast werknemers in getroffen sectoren, ook om flexwerkers en zzp’ers die geen opdrachten meer krijgen. Op drie manieren wil Nederland leert door hen ondersteunen in die transitie:

  • Met een ontwikkeladvies van gekwalificeerde loopbaanadviseurs kunnen werkenden zich oriënteren op positie en mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt en zo aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid.
  • Online scholingsmogelijkheden ter bevordering van behoud of verbetering van de arbeidsmarktpositie. Hiertoe stellen opleiders online scholingsaanbod beschikbaar voor de doelgroep. De opleider vraagt hiervoor per deelnemer subsidie aan. Arbeidsmarktrelevantie vormt hierbij een belangrijke voorwaarde: het aanbod moet zijn gericht op sectoren waar nu dringend behoefte is aan extra mensen.

De overheid zet samen met partijen die betrokken zijn bij een leven lang ontwikkelen – onder andere werkgevers, vakbonden, O&O-fondsen – een campagne op om de bekendheid van dit crisispakket te vergroten. Deze partijen wordt gevraagd de mogelijkheden voor scholing en ontwikkeladvies actief onder de aandacht te brengen bij degenen die dit nu hard nodig hebben.

 

Nederland leert door heeft een looptijd van juli tot eind 2020. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt momenteel aan de uitwerking van dit crisispakket in de vorm van een subsidieregeling.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van het ontwikkeladvies  en deze regeling neem dan contact op met Thaeles 077- 4650785 voor vragen over het ontwikkeladvies uitgevoerd door gecertificeerde CMI en NOLOC loopbaanadviseurs

Bron: AWVN

 

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV