MKB-Limburg - NIEUWS - ONDERNEMERSORGANISATIES-BLIJ-MET-SNELLE-SCHADEREGELING-NA-PLUNDERINGEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Ondernemersorganisaties blij met snelle schaderegeling na plunderingen

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de overheid zo snel na de rellen van twee geleden met een schaderegeling komt voor de getroffen ondernemers. De ondernemersorganisaties hadden daar direct na de plunderingen al om gevraagd en hebben daarover uitvoerig overleg gehad met het ministerie van J en V en de verzekeraars. Ondernemers die toch al zo hard zijn getroffen tijdens deze coronacrisis, mogen onder geen beding zelf opdraaien voor die schade, zo hebben zij steeds aangegeven.

Met de regeling bedrijvenschade coronarellen komt de overheid ondernemers tegemoet die de schade van de rellen niet vergoed kunnen krijgen via hun verzekering. De regeling richt zich op ondernemers die als gevolg van de rellen schade hebben geleden aan hun winkel of bedrijfspand, hun goederen, voorraad en/of hun inventaris.


Volledige compensatie
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn tevreden dat de compensatie voor deze schade met de regeling volledig is. “Dat was ook de inzet. Of je nu wel of niet voor dit soort schade bent verzekerd, of bijvoorbeeld een eigen risico op de polis hebt, ondernemers moeten in deze uitzonderlijke situatie voor de volle 100 procent worden gecompenseerd. Dat was onze inzet en dat gebeurt nu ook.”

Volgens het ministerie van J en V zijn de meeste ondernemers voor de schade verzekerd. Uitgangspunt voor de regeling is dat ondernemers zich met hun schade eerst melden bij hun verzekeraar. Voor restschade die niet op een andere manier wordt vergoed,  kunnen ze vervolgens een beroep doen op de regeling.

Ondernemers kunnen terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) voor vragen over de regeling. Het loket is bereikbaar vanaf 9 februari 13:00 via www.rvo.nl en telefonisch via 088-0422500. De regeling zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd evenals het formulier waarmee aanvragen digitaal kunnen worden ingediend. Deze zullen dan ook beschikbaar komen via www.rvo.nl. of https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/rbcGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV