MKB-Limburg - NIEUWS - ONDERNEMERSORGANISATIES-APILOTS-MET-TOEGANGSTESTEN-GOEDE-ZAAK-MAAR-ER-IS-NU-OOK-AL-MEER-MOGELIJKA
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Ondernemersorganisaties: ‘Pilots met toegangstesten goede zaak, maar er is nu ook al meer mogelijk’

Persbericht, Den Haag, 6 april 2021 

 

MKB-Nederland en VNO-NCW  zijn verheugd dat nog deze maand in diverse sectoren praktijkproeven met toegangsbewijzen van start gaan, zoals het kabinet vandaag in een brief aan de Tweede Kamer aankondigt. Tegelijk wijzen ze erop dat ook zonder testen nu al meer mogelijk is. Zo vinden de ondernemersorganisaties, in navolging van de burgemeesters van de grote steden, dat bijvoorbeeld de terrassen open kunnen. ‘Protocollen om dat op verantwoorde wijze te doen liggen al lang klaar’, aldus de ondernemersorganisaties.

 

In de kamerbrief zet het kabinet uiteen hoe het instrument toegangstesten uitgebreid getest gaat worden komende maand met verschillende praktijkproeven (pilots) in allerlei sectoren en regio’s. Het gaat daarbij om een beperkt aantal musea, theaters, top- en breedtesportactiviteiten, monumenten, poppodia, casino’s, zakelijke bijeenkomsten, dierentuinen, pretparken en de Keukenhof en speel- en sporthallen die één of enkele dagen open kunnen.

 

Tonen negatief testbewijs

Mensen kunnen bij de praktijkproeven naar binnen na het tonen van een negatief testbewijs van Stichting Open Nederland, die is opgezet door het bedrijfsleven. Veel leden van de ondernemersorganisaties werken ook actief mee aan de praktijkproeven. Onderdeel van de nieuwe plannen is ook een proef met vijf cafés in Utrecht (Fieldlab cafés) die tijdelijk de deuren weer openen.   

 

Klant en ondernemers snakken er naar

‘Wij pleiten al sinds het najaar voor het introduceren van testen om meer mogelijk te maken dan op basis van de epidemiologische situatie van de routekaart mogelijk zou zijn. Zowel ondernemers als hun klanten snakken er naar dat er weer mogelijk wordt en dit geeft wat licht aan het einde van de tunnel. Ook moeten de inzichten zo snel mogelijk verwerkt worden in een slimmere routekaart. Bovendien krijgen we hierdoor een infrastructuur die we ook in de toekomst kunnen blijven gebruiken als de situatie daarom vraagt,’ aldus de organisaties.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV