MKB-Limburg - NIEUWS - ONDERNEMERS-ACTIEF-AAN-DE-SLAG-MET-TOEGANKELIJKHEID-WINKELGEBIEDEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Ondernemers actief aan de slag met toegankelijkheid winkelgebieden

Winkeliers en horecaondernemers in 22 winkelgebieden verspreid door het land gaan de komende weken actief aan de slag om hun bedrijven toegankelijk(er) te maken voor mensen met een beperking. Onder de naam ‘MKB Toegankelijke Route’ worden vanaf vandaag hun bedrijven en de openbare ruimte van de winkelgebieden daarop getoetst. De ondernemers ontvangen vervolgens persoonlijk advies voor aanpassingen en op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid.

De MKB Toegankelijke route maakt onderdeel uit van het gelijknamige programma van MKB-Nederland en VNO-NCW dat ondernemers stimuleert en activeert om hun bedrijven voor iedereen toegankelijk te maken. Dat werkt uiteindelijk toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven, dat is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl. Doel is dat ongeacht de beperking iedereen kan meedoen en ongehinderd kan winkelen of een dagje erop uit kan.

Toegankelijkheid steeds belangrijker

Het hebben van een toegankelijke winkel of horecagelegenheid is anno 2021 van groot belang en wordt, mede gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Ruim 2,5 miljoen mensen in ons land hebben een beperking, van slechtziend en doof tot rolstoel gebonden, en ook zij willen zo zelfstandig mogelijk winkels of horecagelegenheden bezoeken. Ondernemers zijn zich niet altijd bewust dat hun zaak bijvoorbeeld door de manier van inrichten een hindernisbaan kan zijn voor mensen met een beperking en zo letterlijk een drempel voor hen opwerpt. Terwijl met kleine aanpassingen aan het pand of de aanwezige voorzieningen vaak al grote stappen kunnen worden gezet in het verbeteren van de toegankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een drempelhulp voor de deur, bestickering van ramen en deuren of het verbreden van gangpaden.

Over MKB Toegankelijk

Het programma MKB Toegankelijk is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt ondersteund door het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap dat Nederland in 2016 getekend heeft. Samenwerkingspartners zijn het ministerie van VWS, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, IederIn namens de Alliantie VN-Verdrag, aangesloten brancheorganisaties en Ongehinderd. Ongehinderd is de partij die namens de ondernemersorganisaties de toetsing van de bedrijven voor haar rekening neemt.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV