slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Ondernemend Limburg: “Arbeidsmarkt grootste uitdaging in 2018”

PERSBERICHT

Limburg komt verder tot bloei. De werkgelegenheid in de provincie groeit dit jaar naar verwachting met 20.000 banen. “Goed nieuws, maar werkgevers hebben nu al grote moeite vacatures te vullen”, zegt Monique Princen, voorzitter van Ondernemend Limburg. Volgens Princen komt dit vanwege de ongunstige demografische ontwikkeling in Limburg en de lagere arbeidsparticipatie ten opzichte van de rest van Nederland. Het vinden van gekwalificeerd personeel ziet Ondernemend Limburg dan ook als de grootste uitdaging in het komende jaar.
Afgelopen jaar vroeg Ondernemend Limburg  in het programma ‘Limburg next level’ al aandacht voor investeringen in innovatie, infrastructuur, ondernemerschap  en de arbeidsmarkt.

Krapte

“De krapte op de arbeidsmarkt is nu al een factor die de economische ontwikkeling in Limburg remt”, aldus Princen. Vanwege de steeds krapper wordende arbeidsmarkt vindt Ondernemend Limburg het van groot belang om het onbenutte potentieel van 94.000 mensen in onze provincie aan te spreken.
“Dit zijn bijvoorbeeld mensen in de bijstand en werkeloosheidswet, maar ook de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Belangrijkste hierbij is dat inzicht wordt verkregen in de competenties van deze mensen. Met andere woorden: welke kwaliteiten hebben mensen in huis? En ik ben ervan overtuigd dat iedereen kwaliteiten heeft.  Als die specifieke kwaliteiten bekend zijn, kan worden bepaald bij welke werkgevers, eventueel in combinatie met een scholingstraject, mogelijkheden zijn.

Next level

Volgens Ondernemend Limburg gaat het daarnaast ook om mensen die nu deeltijd werken of helemaal niet werken. Ook mensen die geen uitkering ontvangen, de zogenoemde niet-uitkeringsgerechtigden horen hier bij. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en LWV – die samen Ondernemend Limburg vormen – zeggen het belangrijk te vinden deze mensen te activeren, zodat zij actief een bijdrage kunnen leveren aan de economische ontwikkeling van Limburg.
Volgens Princen is dit een gezamenlijke uitdaging. “Ondernemend Limburg wil dat samen met onderwijsinstellingen, vakbonden en overheidsinstellingen oppakken om Limburg naar het ‘next level’ te brengen.
 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV