slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

OML en Gemeente Roermond: Bevorderen Economische Ontwikkeling

Zoals in de laatste nieuwsbrieven van MKB-Limburg al is gebeurd, belichten wij telkens de samenwerking tussen OML en één van haar aandeelhoudende gemeente. Als laatste van de 5 aandeelhoudende gemeenten, is het deze keer de beurt aan de gemeente Roermond.

Roermond is van oudsher een Hanzestad en industriële stad. Lakenindustrie, papierindustrie en handel maakten van Roermond al vanaf de vroege Middeleeuwen een bloeiende plaats aan de Maas. De aan de A73 gelegen bisschopsstad heeft vandaag de dag een uitstekend vestigingsklimaat met een goede bereikbaarheid, moderne werklocaties en een hoge kwaliteit van leven.

Wethouder Economische Zaken Waajen-Crins: ‘Roermond heeft een sterk entrepreneursklimaat. Ondernemers kunnen hier uitstekend zaken doen.’ De retail, maakindustrie en transport- en logistieke sector zijn sterke pijlers van de stad. Met maakindustriële grootbedrijven als Rockwool en Sif Group staat de stad ook internationaal op de kaart. Roermond heeft een strategische ligging tussen andere economische regio’s als Brainport Eindhoven.

OML en de gemeente Roermond werken samen om de economische ontwikkeling te stimuleren en de werkgelegenheid in de regio te bevorderen. OML is niet alleen eigenaar en verkoper van kavels binnen onze gemeente, maar faciliteert ook herstructureringsopgaven die bijvoorbeeld voortkomen uit verplaatsings- en investeringswensen van bedrijven. De bedrijventerreinen aan de Zuidelijke Stadsrand  (Businesspark De Hanze, Merummerpoort, Boven de Wolfskuil), zijn voorbeelden van moderne bedrijventerreinen in ontwikkeling en bieden volop vestigingsmogelijkheden voor het MKB.

Daarnaast is OML in Roermond hét loket waar ondernemers met hun vragen over en de mogelijkheden op bedrijventerreinen terecht kunnen. Maar ook treedt OML pro-actief in contact met ondernemers om te kunnen monitoren wat bedrijven bezighoudt, hoe zij zich ontwikkelen en of er problemen zijn waar ze tegen aanlopen. Deze bedrijfsontwikkelgesprekken voert OML onder meer uit in opdracht van de gemeente. De klant staat hierin centraal en er wordt zoveel mogelijk maatwerk geleverd. De samenwerking tussen OML en gemeente levert onder meer input voor de koers die we als gemeente willen varen en draagt bij aan het vestigingsklimaat.

Dus wilt u zich vestigen in Roermond of heeft u investeringsvragen in relatie tot uw huisvesting? De  adviseurs van OML staan graag voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor startende ondernemers tussen 0-5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV