Eind april vond de kick-off plaats van het nieuwe Interreg Deutschland-Nederland-subsidieprogramma. De komende jaren is meer dan 450 miljoen euro beschikbaar voor Duits-Nederlandse projecten.
Digitalisering, duurzaamheid en (andere) innovatie van producten en diensten zijn belangrijke onderwerpen in het nieuwe programma. Daarnaast richt het programma zich op vijf themagebieden: Agro & Food, Energie & Klimaat, Health & Care, High Tech Systems & Materials en Integratie, Onderwijs & Arbeidsmarkt. Andere thema’s kunnen echter ook financieel worden ondersteund. Vragen of een projectidee? Neem dan vrijblijvend contact op met ons regionaal programmamanagement.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fysieke spreekuren GrensInfoPunt euregio rijn-maas-noord komende periode
In Roermond kunt u op 24 juni en 26 augustus terecht van 12.30 tot 15.30 uur bij het UWV aan het Kazerneplein 172-196. In Roermond werken de volgende adviseurs mee aan het spreekuur: GrensInfoPunt en Team GWO (Finanzamt/Belastingdienst).
In Venlo is het spreekuur op 10 juni en 8 juli van 9.00 tot 12.00 uur bij het UWV aan de Prinsessesingel 10. In Venlo werken de volgende adviseurs mee aan het spreekuur: BDZ, GrensInfoPunt en Team GWO (Finanzamt/Belastingdienst).
Ook kunt u een afspraak maken bij het GrensInfoPunt (GIP) in Mönchengladbach.
Voor alle drie de locaties dient u een afspraak te maken per telefoon: +49 (0)2161 6985 503 of per e-mail: GrenzinfoPunkt@euregio-rmn.eu
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zo’n 50 mensen namen deel aan het tweede ‘Wirtschaftsförderertreffen’ op 16 mei in Krefeld.
Duitse en Nederlandse economische beleidsambtenaren uit de euregio rijn-maas-noord spraken over nieuwe ideeën voor Interreg-projecten, wierpen een blik op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt en kwamen tot de conclusie dat er in Nederland op (duurzame) industrieterreinen vaak een parkmanager actief is, terwijl die in Duitsland bijna niet voorkomt.
Om nieuwe Interreg-projecten te starten, is Europese subsidie alleen niet voldoende. Gemeenten moeten elkaar ook leren kennen: wie is de Ansprechpartner? De euregio-Toolkit om Duitse en Nederlandse gemeenten te verbinden voorziet in die behoefte. Voorbeelden zijn de partnerschappen tussen Echt-Susteren en Selfkant, Beesel en Brüggen, Horst aan de Maas en Straelen, Venray en Geldern, Nederweert en Schwalmtal, Sittard-Geleen en Kreis Heinsberg, alsmede tussen Venlo en Krefeld. Meer gemeenten tonen interesse in de euregio-Toolkit, die momenteel verder ontwikkeld wordt met taalcursussen, een Städtepartnerschaft (bijv. zoals recent 50 jaar Roermond en Mönchengladbach) en uitwisselingen tussen gemeenten, bijvoorbeeld Grevenbroich en Peel en Maas (organisatie-ontwikkeling, digitalisering, etc.). Ook tussen Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Land van Cuijk en Goch, Weeze, Kevelaer, Uedem en Kalkar bestaat een band dankzij het INTERREG-project Dynamic Borders.
Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?
Lees meerProfiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?
Lees meerLeden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.
Lees meer