MKB-Limburg - NIEUWS - NIEUWE-REGELS-VOOR-VERANTWOORD-WINKELEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Nieuwe regels voor verantwoord winkelen

Winkel zoveel mogelijk alleen, pin of betaal mobiel, en houd 1,5 meter afstand. Met een nieuw protocol voor winkeliers en hun klanten willen VNO-NCW en MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ervoor zorgen dat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen, en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken.

Sectorspeficieke maatregelen
In aanvulling op alle goede initiatieven die in het land al worden genomen ondersteunt het protocol ondernemers om de regels op een eenduidige manier te communiceren. Daarnaast nemen winkeliers diverse sectorspecifieke maatregelen, zoals het invoeren van een deurbeleid. Het nieuwe protocol (met spelregels en de bijbehorende poster) wordt vanaf woensdag verspreid onder alle winkels in Nederland die open zijn.

Heldere instructies
De poster is gebaseerd op de RIVM-regels en wordt via alle brancheorganisaties verspreid om in de etalage en in de winkel op te hangen. De poster bevat heldere instructies die gelden voor alle detailhandelsactiviteiten en voor alle klanten. De instructies moeten winkeliers helpen om klanten eenvoudig te kunnen aanspreken als ze de regels niet naleven. Andersom kunnen klanten winkeliers of andere klanten aanspreken op de regels. Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Meer weten?
Zie bijgevoegd protocol en de bijbehorende postervarianten. Branches kunnen op basis van bijgevoegde formats hun eigen poster op maat maken, uitgaande van de spelregels. 

Downloads
Toolkit Verantwoord Winkelen, met protocol en postervariantenGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV