MKB-Limburg - NIEUWS - NIEUWE-COMPENSATIEPAKKET-STELT-ZEER-TELEUR
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Nieuwe compensatiepakket stelt zeer teleur

16 november 2021
 
‘Het nieuwe compensatiepakket van het kabinet stelt zeer teleur en vergoedt de schade van ondernemers geenszins. In de praktijk zullen er waarschijnlijk weinig voor in aanmerking komen.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het compensatiepakket naar aanleiding van de laatste beperkende coronamaatregelen voor ondernemers.

Arbeidskosten niet

De vaste lasten worden gecompenseerd, maar de arbeidskosten niet, en die vormen de bulk van de kosten, aldus de ondernemersorganisaties. ‘Ook komen er nauwelijks ondernemers in aanmerking voor compensatie van de vaste lasten door de hoge omzetverliesdrempel (30 procent in een kwartaal).

Belangen ondernemers

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW komen de consequenties van de huidige situatie zo op het bord van ondernemers. ‘Er is oog voor de belangen van iedereen, zoals de zorg en ongevaccineerden, maar niet voor de belangen van ondernemers. Zij verdienen volledige compensatie nu ze weer worden verplicht om de deuren eerder te sluiten.

Slimmere maatregelen

De ondernemersorganisaties gaan er vanuit dat de lockdown-maatregelen per 4 december van tafel gaan door ‘slimmere interventies. Dit is des te belangrijker als de compensatie zo beperkt blijft. De beste compensatie is alles weer open.’Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV