MKB-Limburg - NIEUWS - NEEM-BASISREGELS-WEER-IN-ACHT-OM-BESMETTINGEN-ONDER-CONTROLE-TE-HOUDEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

'Neem basisregels weer in acht om besmettingen onder controle te houden'

Naleving van de basisregels zoals thuiswerken bij klachten, goed ventileren, het is allemaal (weer) belangrijk nu het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt en de vakantieperiode zelfs nog moet beginnen; en zeker ook gelet op de personeelskrapte en mogelijk extra verzuim. ‘Hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen in het najaar.’ Dat schrijven voorzitters Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhof (MKB-Nederland) in een gezamenlijke brief aan de bedrijven in hun achterban. Daarin gaan zij in op wat bedrijven zelf kunnen doen om het virus eronder te houden en wat zij vragen en verwachten van de overheid.

Met onder meer de eigen sectorplannen, waarover deze week een eerste constructief overleg is geweest met minister Adriaansens van EZK, doen bedrijven preventief wat ze kunnen. Voor hen moet echter glashelder zijn wat zij in de verschillende scenario’s van VWS kunnen verwachten en vooral welke criteria dan gelden, aldus de voorzitters van de twee ondernemersorganisaties. ‘Het kan nooit zo zijn dat corona alleen nog een risico voor sectoren/ondernemers wordt en zij de prijs betalen als het virus toch weer oplaait en de overheidsinspanningen te laat zijn.’

Geleerde lessen

Ze vinden dat de kabinetsplannen er op papier goed uitzien, maar wijzen erop dat het aankomt op de uitwerking in de praktijk en de implementatie van de geleerde lessen van de afgelopen twee jaar. Zeker omdat er geen garanties zijn dat dit keer wel alles op tijd op orde is qua testen, vaccineren en zorgcapaciteit.

Tijdig overleg

Thijssen en Vonhof vragen het kabinet verder onder meer om ondernemers(organisaties) een stem geven in het nieuwe Maatschappelijk Impact Team, voor goede coördinatie van mogelijke coronamaatregelen met buurlanden en tijdiger overleg met het bedrijfsleven als de corona-situatie weer zou escaleren.

Brief aan alle leden van VNO-NCW en MKB-NL - corona 2022.pdf

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV