MKB-Limburg - NIEUWS - MKBLIMBURG-ROEPT-LIMBURGSE-GEMEENTEN-OP-TOT-INVOERING-MKBTOETS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

MKB-Limburg roept Limburgse gemeenten op tot invoering MKB-toets

Gemeenten moeten nieuwe regels en beleid voortaan vooraf gaan onderwerpen aan een lokale MKB-toets. Dat zorgt er niet alleen voor dat ondernemers er beter mee uit te voeten kunnen, het vergroot ook het draagvlak en de onderlinge samenwerking en draagt zo bij aan een beter functionerende lokale economie.

In navolging van dit pleidooi van de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, roept MKB-Limburg namens 1400 aangesloten ondernemers de Limburgse gemeenten op ook de lokale MKB-toets in te voeren.

Regels en bureaucratie
"Ondernemers moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van regels en bureaucratie van de overheid", stelt Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg. "Het kabinet heeft de mkb-toets al ingevoerd, nu is het de beurt aan de Limburgse gemeenten. Want juist op lokaal niveau maken mkb-ondernemers het verschil. Zo’n MKB-toets is een kans voor gemeenten om de lokale economie te versterken en de samenwerking met de lokale bedrijven te verbeteren. Makkelijk uitvoerbare regels zijn goed voor het ondernemersklimaat, een gelijk speelveld (door hogere naleving), het innovatievermogen & de groeipotentie van bedrijven en daarmee de werkgelegenheid.

Het is een veelgehoorde klacht van kleine en middelgrote bedrijven dat ook op lokaal niveau regelgeving nu vaak te veel tijd en ergernis kost. Regels waarvan geen ondernemer begrijpt waarvoor ze dienen, maar waarvan hij of zij wel hinder ondervindt. Plotselinge wijzingen in een algemene plaatselijke verordening of in de eisen voor een terras- of bouwvergunning die nadelig voor hen uitpakken.

"Betrek ondernemers daarom vooraf bij wijzigend beleid. Dat voorkomt veel narigheid en reparatie achteraf. Wees mkb-vriendelijk, investeer in je lokale ondernemersklimaat. Dat betaalt zichzelf dubbel en dwars terug."

 

Publicatie 20-2-2020 Wij Limburg:Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV