MKB-Limburg - NIEUWS - MKBLIMBURG-LUIDT-DE-NOODKLOKKABINET-HET-IS-5-VOOR-12
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

'MKB-Limburg luidt de noodklok-Kabinet het is 5 voor 12'

Al bijna een jaar zijn we in de greep van Covid-19. Een jaar geleden hadden we niet kunnen bevatten dat nú een jaar later dit virus nog steeds dominant onder ons is. Een jaar waarin we in een intelligente lock down hebben gezeten, waar we een paar maanden (met beperkingen) open  zijn geweest en vervolgens zijn we in een heftige lock down terecht gekomen. En dat allemaal om SAMEN het virus onder controle te krijgen.

Inmiddels wordt er gesproken over een derde golf, en waarschijnlijk volgen golf vier en vijf. Iedere dag weer worden we geconfronteerd met mutaties. Nu is er de angst voor het Britse virus, en hebben we inmiddels ook het Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse virus onder ons. De Californische mutant is onderweg ….

Bovenstaande heeft een gigantische impact op onze samenleving. Niet alleen doet dit wat met de jongeren, met de ouderen maar vooral ook met ondernemers. Deze laatste groep wordt kei en kei hard geraakt. Dagelijks bereiken ons schrijnende verhalen van ondernemers uit de gesloten sectoren, en starters die buiten alle regelingen vallen. Gelukkig hebben we binnen onze achterban ook nog sectoren waar het wel goed gaat, maar die hebben we ook heel hard nodig om onze economie straks weer vlot te gaan trekken.

Wij zijn ervan overtuigd dat nu de tijd is aangebroken om niet alleen meer de angst te laten regeren. Dit vraagt in onze ogen om een aangepaste routekaart vanuit het Kabinet. Een routekaart die recht doet aan alle inspanningen van ondernemers om veilig en verantwoord te kunnen openen. Ondernemers nemen graag hun verantwoordelijkheid en zijn hiertoe ook zonder meer in staat. U kunt hierbij denken aan zaken als verantwoorde protocollen op het gebied van afstand-houden, mondkapjes, aantallen personen per m2, maar ook (vaak al aanwezige) technische voorzieningen als ventilatie en dergelijke.

We pleiten er hierbij in ieder geval ook voor om detailhandel en horeca zo snel mogelijk gezamenlijk te openen. Detailhandel en horeca versterken elkaar en zorgen voor een betere spreiding in de binnensteden en recreatiegebieden in ons prachtige Limburg.

Ook de contactberoepen worden hard getroffen, terwijl ook zij zich altijd keurig aan de protocollen hebben gehouden en hun verantwoordelijkheid hebben genomen. In de buurlanden zien we nu dat de kappers open gaan. Blijven we als Nederland achter of gaan ook wij de kappers openen?

Wij maken ons ernstig zorgen over het voortbestaan van de vele bedrijven die jarenlang gezorgd hebben voor de levendigheid van steden, dorpen en recreatiegebieden in Limburg. Ondanks de steunmaatregelen is de koek nu namelijk op, alle reserves zijn aangesproken, betalingen zijn uitgesteld, -indien mogelijk- zijn er aanvullende leningen afgesloten … HET KAN ZO ECHT NIET LANGER !

Wij vragen u daarom als voorzitter van de Veiligheidsregio namens alle burgemeesters in Limburg, om u sterk te maken voor deze ondernemers en bovenstaand pleidooi in te brengen in het Veiligheidsberaad. Wij weten zeker dat een aanpassing van de routekaart ten gunste van de gesloten sectoren zonder meer veilig en verantwoord kan en rekenen daarom op uw steun!

Wij zeggen u hiervoor alvast hartelijk dank en gaan graag met u in gesprek over de wijze waarop dit veilig en verantwoord kan, want laten we vooral SAMEN kijken hoe we de ondernemers in onze mooie provincie langzaam maar zeker weer kunnen laten doen waar ze goed in zijn: ONDERNEMEN.

 

Met vriendelijke groet,

 

Monique Princen,
Voorzitter MKB-Limburg

 

 

Open brief 16 februari 2021- "MKB-Limburg luidt de npoodklok-Kabinet het is 5 voor 12 "Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV