slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

MKB-Limburg faciliteert ondernemers van de toekomst

Algemene Leden Vergadering & Symposium zet in op groei, vooruit denken en uitdagingen aan gaan.

Op dinsdag 31 oktober j.l. vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van MKB-Limburg met aansluitend symposium plaats in de oude SIF fabriek in Panningen met als thema ‘ondernemers van de toekomst’. Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg leidde het publiek van ondernemers, gemeentes en provincie door de middag en avond.

Inzetten op groei                                                                                                        
Ook komend jaar verwacht de belangenbehartiger een stijgende lijn en zet hier ook actief op in. Door samen in te zetten op ledengroei kan nog sterker doorgepakt worden in de belangenbehartiging en het dienstenaanbod. MKB-Limburg schenkt ook veel aandacht en ondersteuning aan de groei van ondernemingen an sich en houdt hierbij rekening met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

“ De ondernemer van de toekomst mag niet geremd worden door de krapte op de arbeidsmarkt. Laten we samen kijken hoe we allemaal 1 iemand aan een passende baan kunnen helpen. Ongeacht leeftijd, geslacht of beperking. MKB-Limburg kan u daarbij helpen middels de Vacaturecafé’s en het MKB Sectorplan.” aldus Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg.

Sterk voor de retail
De ondernemers van de toekomst zijn ook absoluut onze retailers. Samen met de Provincie Limburg maken wij ons sterk voor deze groep. Een groep die het niet makkelijk heeft onder meer door de grote mate van leegstand en de ontwikkelingen in e-commerce.

“ Een groot deel van de retailers gaat ook zonder meer last krijgen van de BTW verhoging van 6 naar 9%. MKB-Limburg verzet zich hier fel tegen en pleit voor compensatie maar beter nog het lage tarief gewoon op 6 procent houden. Samen met collega-organisaties gaan we een vuist maken in Den Haag.” aldus Paul Berden, voorzitter Retail Commissie MKB-Limburg.

Uitdagingen aan gaan
Ondernemers van de toekomst staan voor een hoop uitdagingen. Denk hierbij aan thema’s zoals duurzaamheid, cybercrime, de wet op de privacy. MKB-Limburg is en blijft actief aan de slag rondom deze actuele thema’s. In de vorm van lobby bij gemeentes en overheid maar ook door doorlopend kennis te delen via de MKB-Limburg APP en tijdens gerichte bijeenkomsten. Samen met het brede scala aan Business Partners wordt hier vorm en invulling aan gegeven.


Fotografie Peter BorsGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV