MKB-Limburg - NIEUWS - MKBLIMBURG-AINVESTERINGEN-VAN-HET-KABINET-HELPEN-NEDERLAND-OP-WEG-UIT-DE-CRISISA
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

MKB-Limburg: “Investeringen van het kabinet helpen Nederland op weg uit de crisis”

‘De kabinetsplannen in de Rijksbegroting voor 2021 zijn een goed beginpunt om Nederland door de crisis te helpen. Toch zijn we er nog lang niet en kan de voorspelde groei door de onzekerheid van de huidige tijd ook teniet gedaan worden. De onzekere internationale situatie en de gevolgen van een mogelijke tweede coronagolf kunnen funest zijn voor veel ondernemers die nu nog net het hoofd boven water kunnen houden. Daarom moeten we met alle partijen blijven samenwerken om de uitdagingen waar we voor staan het hoofd te kunnen bieden.’

 

Het afgelopen jaar heeft MKB-Limburg samen met andere ondernemerspartijen hard gelobbyd om ervoor te zorgen dat het kabinet de ernst van de gevolgen van coronamaatregelen voor ondernemers inzag. Dat heeft geresulteerd in een goed pakket maatregelen. Maar met dat pakket zijn we er in 2021 nog niet, aldus Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg. “Investeringen blijven hard nodig om ondernemers nu en in de toekomst te helpen om deze moeilijke tijden door te komen. Het doet ons goed om te zien dat er voor volgend jaar opnieuw investeringen gepland staan die de ondernemers tegemoetkomen in deze moeilijke tijd. Het doortrekken van de maatregelen uit het steunpakket en het verlagen van de vennootschapsbelasting zien wij als positief.”

 

Investeringen en innovatie gaan vaak hand in hand. “Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten als het gaat om groei. Daarom zijn publieke en private investeringen hard nodig in tijden van crisis. Belangrijk bij dit alles is dat er goed gekeken wordt naar de behoefte van het MKB.” Investeren in de ontwikkeling van werknemers is een andere mogelijkheid om kansen te creëren. “We willen ondernemers graag ondersteunen bij het ontwikkelen en opleiden van hun eigen medewerkers. Zeker in deze tijd kun je als ondernemer je voordeel doen met investeren in je mensen.”

 

Vpb-tarief

De verlaging van het hoge Vpb-tarief gaat vooralsnog niet door. Hierdoor worden niet alleen grote bedrijven, maar ook duizenden MKB-ondernemers geraakt. Door intensieve lobby komen deze middelen wel grotendeels ten goede aan het bedrijfsleven in de vorm van de nieuwe Baangerelateerde investeringskorting (BIK), om zo private investeringen (de motor van toekomstige groei) niet te laten stilvallen. “Door dit te koppelen aan een korting op de loonafdracht ontstaat de mogelijkheid om nieuwe banen te creëren; een goede zet van het kabinet.” De geplande verlaging van het lage Vpb-tarief (van 16,5% naar 15%) gaat wel door. Ook dat is een mooi resultaat van de lobby-inspanningen.

 

Investeren is het sleutelwoord

De komende tijd blijft investeren het sleutelwoord. Er is het komend jaar dus nog veel werk aan de winkel en er zal voldoende investeringsruimte moeten komen om dat te kunnen realiseren. “We willen daarom ook de Provincie Limburg en de Limburgse gemeentes oproepen om het beleid van het kabinet te blijven volgen als het gaat om investeringen. Samen met hen zullen wij ons ook komend jaar weer blijven inzetten om ondernemers zo goed mogelijk deze crisis door te helpen.”

 

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV