slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

En de winnaar van de MKB L1mburg Prijs 2019 is.... Beej Benders

Op woensdag 12 juni ontving Beej Benders uit Venlo uit handen van MKB-Limburg voorzitter Monique Princen de MKB L1mburg Prijs 2019. Volgens de jury draagt Beej Benders het thema ‘van winst naar waarde’ het beste uit in de bedrijfsstrategie.

Beej Benders heeft een totaalconcept waarin het thema van winst naar waarde op verschillende manieren terugkomt. Beej Benders kijkt met hun concept naar het creëren van winst naar waarde binnen de eigen regio. Mooi is niet alleen het transparante prijsbeleid, zowel voor klanten als voor leveranciers, maar ook de inzet van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die een onmisbaar deel uitmaken van het personeelsbestand.

Familiebedrijf
“Beej Benders is een echt familiebedrijf, dat goed heeft nagedacht over de manier waarop ze de maatschappelijke meerwaarde willen toevoegen en heeft dit op meerdere fronten uitgewerkt in hun bedrijfsstrategie. Door samen te werken met leveranciers in de (directe) omgeving en door transparant te zijn in het tot stand komen van de prijzen, wordt er op een eerlijke manier gecommuniceerd met leverancier en consument. Verder worden met het concept meerdere maatschappelijke aspecten gecombineerd, zoals gezondheid en eenzaamheid. Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken inmiddels een onmisbaar deel uit van het personeelsbestand.”

Van winst naar waarde
Het combineren van meerdere vormen van maatschappelijke meerwaarde binnen het bedrijf, waren doorslaggevend bij het bepalen van de winnaar van 2019. “Beej Benders heeft goed nagedacht over de manier waarop ze maatschappelijke meerwaarde willen toevoegen en heeft dit op meerdere fronten uitgewerkt in hun bedrijfsstrategie,” aldus de jury. “Prijstransparantie is een van de uitwerkingen van het thema ‘winst naar waarde’. Door niet grootschalig in te kopen en door de maaltijden die in de keuken bereid worden, wordt derving van producten bovendien tot een minimum beperkt. Dit voorkomt verspilling,” aldus de jury.

Finalisten 2019
Dit jaar waren drie bedrijven genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2019. Naast de winnaar waren dat nog Blanche Dael uit Maastricht en Re Use Materials uit Heerlen.

MKB L1mburg Prijs
De MKB L1mburg Prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Dekkers Tweewielers uit Wanssum, een fietsenhandel die niet alleen bijdraagt aan de lokale toeristisch-recreatieve ontwikkeling, maar ook aan de (gebruikers)veiligheid met onder andere het eigen (mountainbike) testparcours.

Ook dit jaar werd de winnaar bekend gemaakt in een uitzending op L1 TV, op woensdag 12 juni (20:30 uur). De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV