MKB-Limburg - NIEUWS - MILITAIRE-INVAL-OEKRAANE-UITERST-ZORGWEKKEND
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Militaire inval Oekraïne uiterst zorgwekkend

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn zeer bezorgd over de militaire inval van Oekraïne door het Russische leger. ‘Met deze grove schending van de soevereiniteit van Oekraïne, wordt door Rusland de veiligheid in heel Europa op het spel gezet. We volgen de situatie nauwlettend en roepen Nederlandse bedrijven en medewerkers die actief zijn in de regio op zich zo snel mogelijk in veiligheid te brengen’, aldus de ondernemersorganisaties. Zij vrezen voor forse druk op onder meer energieprijzen en een aanzienlijke verstoring van internationale handelsstromen.    

Sanctiepakket 

In reactie op de Russische inval komt de Europese Unie naar verwachting vanavond met aanvullende sancties tegen het land. Waarschijnlijk zal dat pakket veel zwaarder zijn dan de sancties die twee dagen geleden zijn aangekondigd tegen enige honderden Russische officials en twee banken. Ook de G7 komt vanavond bijeen over de situatie in Oekraïne. ‘Uiteraard zitten bedrijven nooit te wachten op sancties, maar nu de internationale situatie dermate is verslechterd, is het aan het bedrijfsleven om aan een door de politiek vastgesteld sanctiepakket te voldoen,’ aldus de organisaties. Ze roepen iedereen dan ook op hier navolging aan te geven. Verder kunnen de sancties leiden tot tegenacties van de Russische overheid met complicaties aan de grens of andere maatregelen die het handelsverkeer raken. Zo wordt ook gevreesd voor verdere cyber-aanvallen.    

Informatiesessie met ondernemers 

‘We zien dat de huidige situatie effect heeft op de energieprijzen en dat dit voor veel onzekerheid zorgt onder Nederlandse bedrijven. Daarom organiseren wij morgen een informatiesessie met ondernemers, waarin de actuele stand van zaken wordt besproken’, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV