MKB-Limburg - NIEUWS - MIJLPAAL-VOOR-MKB-SECTORPLAN-LIMBURG-250E-KANDIDAAT-GEPLAATST-IN-EEN-KRAPTEBEROEP
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Mijlpaal voor MKB Sectorplan Limburg

250e kandidaat geplaatst in een krapteberoep

MKB Sectorplan Limburg vierde vrijdag 2 maart de plaatsing van de 250e kandidaat in een kansrijk beroep. Tijdens een feestelijke ochtend bij het Geleense bedrijf Microz BV werd de gelukkige kandidaat Melanie Tempelman in het zonnetje gezet door Monique Princen, voorzitter van MKB Sectorplan Limburg.

Gastheer Freek Cuypers van het Geleense bedrijf Microz BV licht toe: “Begin 2017 konden wij geen goede mensen vinden via de uitzendbureaus. Wij zijn toen zelf aan de slag gegaan met het werven van kandidaten. Hierbij hebben we partners gezocht, waaronder scholen. Via het CITAVERDE College kwamen we al snel uit bij het MKB Sectorplan Limburg. Door de laagdrempelige aanpak van het MKB Sectorplan konden wij ons focussen op het proces en op de mensen zelf en hadden wij geen last van administratieve rompslomp. Inmiddels hebben wij via het Sectorplan 14 mensen kunnen plaatsen.”

Krapteberoepen op de arbeidsmarkt
Het thema arbeidsmarkt is al enige tijd is een van de speerpunten van MKB-Limburg. Het MKB Sectorplan Limburg is een van de projecten die MKB-Limburg heeft geïnitieerd om aan de slag te gaan met dit thema. Samen met een aantal Limburgse partners, waaronder het CITAVERDE College, Koninklijke Metaalunie, FNV, UWV en VOC en een aantal subsidieverstrekkers waaronder de Provincie Limburg en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft MKB-Limburg in 2016 de handen ineen geslagen om Limburgse bedrijven te ondersteunen bij het invullen van hun vacatures in een zogenaamd krapteberoep. Kandidaten voor deze vacatures liggen over het algemeen niet voor het oprapen, dus moest er een strategie worden bedacht die bedrijven kon helpen hun vacatures toch in te vullen.

Geschikte kandidaat na om- of bijscholing
De oplossing voor de mismatch tussen de vraag en het aanbod voor vacatures in krapteberoepen ligt vaak in het om- of bijscholen van een kandidaat. Door de juiste scholing kunnen kandidaten die de juiste competenties, maar niet de juiste opleiding hebben, toch aan de slag. Het MKB Sectorplan vergoedt een gedeelte van de opleiding van de bemiddelde kandidaten. Melanie Tempelman volgt bijvoorbeeld een opleiding bij het CITAVERDE College en is zo een geschikte kandidaat voor de functie van food operator bij Microz BV. Frank van Osseforth van Verkeersschool Osseforth gaf aan dat hij met de bijdrage van het MKB Sectorplan 10 mensen een opleiding tot rijinstructeur heeft aangeboden.

Goed op weg
MKB Sectorplan Limburg heeft zich tot doel gesteld om aan het einde van de projectperiode 425 kandidaten succesvol te hebben geplaatst in een vacature binnen het mkb. Monique Princen, voorzitter MKB Sectorplan Limburg: “De mijlpaal van vandaag was niet mogelijk geweest zonder onze partners, subsidieverstrekkers, en mobiliteitsadviseurs, waarvoor uiteraard hartelijk dank. We zijn inmiddels goed op weg, maar we zijn er nog niet, dus we gaan nog even door. De 425e vacature gaan we in ieder geval invullen.”

De toekomst van de Limburgse arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt blijft een hot issue binnen de provincie Limburg. Zo lichtte gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen het Aanvalsplan toekomstbestendige arbeidsmarkt Limburg van de Provincie Limburg toe. Hierin beschreef zij de vijf actielijnen om de provincie Limburg een aantrekkelijke regio te maken voor wonen, werken, ontspanning en ontwikkeling. “Samenwerking om Limburg als provincie naar een hoger niveau te tillen, blijft hierin onmisbaar,” aldus Monique Princen, “na afronding van het MKB Sectorplan project gaan we samen met onze partners verder om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. We houden u op de hoogte!”Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV