MKB-Limburg - NIEUWS - MELD-LATE-BETALINGEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Meld late betalingen

Mkb-bedrijven die aan het grootbedrijf leveren en lang moeten wachten tot hun factuur wordt voldaan, kunnen daarvan melding maken bij het meldpunt achterstallige betalingen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), dat op verzoek van het kabinet is ingesteld. De meldingen die daar binnenkomen, bepalen mede of het kabinet een onafhankelijk toezichthouder voor late betalingen gaat instellen.

Wettelijke termijn betalingen

MKB-Nederland maakt al jaren een punt van de oplopende betaaltermijnen van ‘groot’ richting ‘klein’ en heeft lang en met succes gepleit voor een wettelijke betaaltermijn van 30 dagen.  Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) hebben daarvoor in maart een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.

Eenzijdig verlengd

Uit een eerdere evaluatie van de Wet betaaltermijnen grote bedrijven blijkt dat kleine en middelgrote bedrijven die aan grote ondernemingen leveren, steeds langer op hun geld moeten wachten. Ook wordt de betaaltermijn vaak door het grootbedrijf bepaald en soms zelfs eenzijdig verlengd. Ook kwam uit de evaluatie naar voren dat mkb-ondernemers behoefte hebben aan onafhankelijk toezicht op naleving van die betaaltermijn.

Ondernemers kunnen (problemen met) late betalingen tot 26 januari 2022 anoniem melden bij de ACM (https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/meldpunt-achterstallige-betalingen). Dat kan eenvoudig door het online formulier in te vullen. Het kabinet wil aan de hand van meldingen meer zicht krijgen op aard en omvang van te late betalingen.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV