MKB-Limburg - NIEUWS - MARTIJN-VAN-HELVERT--VOORWOORD-NIEUWSBRIEF-2142022
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Martijn van Helvert | Voorwoord Nieuwsbrief 21-4-2022

Beste leden,

Vorige week kondigde premier Rutte aan dat belastingen verhoogd gaan worden. Voor burgers gaan belastingen omhoog, waardoor zij minder kunnen besteden. Voor ondernemers gaan belastingen ook omhoog. Daarmee worden ondernemers dus twee maal de dupe van deze kabinetsplannen.

En deze dubbele aanslag op het MKB, de motor van de economie, wordt aangekondigd, terwijl velen van ons de slagen van afgelopen jaren nog niet te boven zijn. De corona-maatregelen die het kabinet in afgelopen jaren hebben genomen hebben voor grote verliezen, daling inkomsten, verdamping van vermogen, torenhoge belastingschuld, onmogelijkheid van investeringen en annulering van management fee’s gezorgd. Het hoog water heeft in Zuid-Limburg voor veel schade en inkomstenderving gezorgd. MKB-Limburg is samen met haar partners nu nog bezig om te zorgen dat de beloften vanuit Den Haag hieromtrent worden waargemaakt.

Kortom, de aankondiging door de premier van dubbele lastenverzwaring voor ondernemers komt niet alleen op een hoogst ongelukkig moment, maar het getuigt ook niet van inlevingsvermogen van wat er bij ondernemers speelt.

Als ondernemers moeten we elkaar vasthouden en een blok vormen. Als we ons verenigen als MKB dan kunnen we een duidelijk signaal afgeven bij beleidsmakers, vertegenwoordigers en beslissers in den Haag.

Vanuit MKB-Limburg zullen wij alles wat in ons vermogen ligt doen om beslissers te overtuigen met deze feiten. Daarvoor maken wij ons sterk samen met MKB-Nederland en ander partners. We doen dit voor al onze 120.000 Limburgse ondernemers. Onze leden met een Business- of Basis lidmaatschap of Business Partnerschap maken het daadwerkelijk mogelijk dat we een lobby op kunnen zetten. Hoe meer leden zich aansluiten, hoe sterker we ons kunnen positioneren.

Daarom vraag ik jou om een ondernemer in jouw omgeving ook deelgenoot te laten zijn van onze gemeenschappelijke lobby. 

App deze link (https://www.mkblimburg.nl/lidworden/) door en moedig haar/hem aan zich aan te sluiten. Als je iemand kent die overweegt om zich aan te melden; bel me of stuur me een app-je. Dan kan ik die ondernemer even persoonlijk bellen.

Samen met #teamMKBLimburg ga ik voor ons aan de slag.

Ondernemende groet van je voorzitter,

Martijn van Helvert
+31 6 52 555 000

#goedatjeonderneemtGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV