MKB-Limburg - NIEUWS - MAAKT-U-KENNIS-MET-DE-FINALISTEN-VOOR-DE-MKB-L1MBURG-PRIJS-2019
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Maakt u kennis met de finalisten voor de MKB L1mburg Prijs 2019!

Het publiek heeft gestemd en de finalisten voor de MKB L1mburg Prijs 2019 zijn bekend. Nu is het aan de jury om uit de drie finalisten de uiteindelijke winnaar te kiezen. Op 12 juni a.s. strijden Beej Benders uit Venlo, Maison Blanche Dael uit Maastricht en Re Use Materials in de finale voor de felbegeerde titel. Bij de feestelijke prijsuitreiking op 12 juni a.s. wordt de winnaar tijdens een tv-uitzending van L1 bekendgemaakt.

Wie wint de MKB L1mburg Prijs 2019?

De MKB L1mburg Prijs is dé prijs voor maatschappelijke meerwaarde in Limburg. Net als voorgaande jaren is MKB-L1mburg samen met L1 op zoek gegaan naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen tot hun kernwaarde hebben benoemd. Maakt u kennis met de finalisten:
 

•          Beej Benders

Beej Benders in Venlo is een nieuw concept dat is voortgekomen uit kennis en ervaring binnen de supermarktbranche. Met zijn producten wil Beej Benders mensen meer kennis laten maken met het regionale aanbod. Klanten kunnen genieten van een belevingsconcept rondom eten en drinken met producten van lokale leveranciers. Samenwerking met andere ondernemers en leveranciers uit de regio staat hoog in het vaandel. Het personeelsbestand van Beej Benders is heel divers: jong en oud, arbeidsmigranten, studenten nationaal en internationaal. Daarbij krijgen ook mensen met een beperking een kans om in het arbeidsproces aan te sluiten.
 

•          Blanche Dael

Maison Blanche Dael is een van de oudste winkels in de binnenstad van Maastricht, gespecialiseerd in het ambacht van het branden van koffie en pinda's. Het bedrijf heeft een eigen horecabranderij, een webshop en sinds 2000 een eigen keten van espressobars onder de naam Coffeelovers.
Binnen Blanche Dael is veel aandacht voor duurzaam en eerlijk zakendoen binnen de koffieketen. De maatschappelijke betrokkenheid in binnen- en buitenland is groot. Alle bedrijfskeuzes zijn gebaseerd op betrokken ondernemen, van het bieden van kansen aan medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt en het verduurzamen van verpakkings- en transportmiddelen tot actieve deelname aan samenwerkingsverbanden ter versterking van de regio.

•          Re Use Materials

Re Use Materials in Heerlen voert gebouwinventarisaties uit om bouwprocessen circulair in te richten. Daarbij werkt het bureau zelf met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zoekt samenwerking met sociale ondernemingen in de regio. Bovendien is Re Use Materials ontwikkelaar van Cirdax, een materialen managementsysteem. Deze softwarebundeling van praktisch toepasbare hulpmiddelen en methodieken maakt het mogelijk om bijvoorbeeld hergebruik van materialen te bevorderen, te ontwerpen met bestaande materialen, resultaten te analyseren/rapporteren, CO2 impact te berekenen en circulariteit meetbaar te maken. De omslag naar een circulaire economie blijft niet bij woorden maar wordt concreet gemaakt.

 

De winnaar

De jury onder voorzitterschap van Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, zal de komende periode de drie finalisten bezoeken. Tijdens de jurybezoeken krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf te presenteren en de jury ervan te overtuigen dat zij de hoogste maatschappelijke meerwaarde hebben. Bij de beoordeling door de jury wordt onder andere gekeken naar doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd optreden, continuïteit en imago. Het bedrijf en/of de product/dienst dat het meeste maatschappelijke meerwaarde biedt, wint de MKB L1mburg Prijs 2019.
 

Initiatiefnemers

De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De winnaar krijgt ter waarde van € 10.000 advertentietijd via mediakanalen van L1 en een kunstwerk van de Limburgse kunstenares Chris Gadiot.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV