MKB-Limburg - NIEUWS - LIMABURGS-EREAMABASASAADEURASCHAP-VOOR-MOANIAQUE-PRINACEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Lim­burgs ere-am­bas­sa­deur­schap voor Mo­ni­que Prin­cen

Bericht van de Provincie Limburg: 18 november 2021

Lees via onderstaande link het bericht op de site van Provincie Limburg

https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2021/november/limburgs-ere/

Monique Princen-Stultiens is vandaag, bij gelegenheid van haar afscheid als voorzitter en bestuurder van MKB Limburg, door gedeputeerde Stephan Satijn (Economie) benoemd tot Ere-ambassadeur van de provincie Limburg. Zij krijgt deze waardering voor haar belangrijke inspanningen en verdiensten voor Limburg en in het bijzonder voor het Limburgse midden- en kleinbedrijf in de afgelopen 10 jaar.

Mevrouw Princen was de afgelopen 10 jaar eerst voorzitter van een regionale afdeling van MKB Limburg en daarna  - van november 2015 tot nu - voorzitter van MKB Limburg. Zij heeft altijd oog gehad voor de medewerkers van het MKB door zich sterk in te zetten voor zaken als scholing van personeel en inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer.

Daarnaast was mevrouw Princen van september 2016 tot mei 2019 voorzitter van Ondernemend Limburg, waarin MKB-Limburg, LWV en LLTB samenwerken voor de belangen van ondernemers in Limburg. Samen met Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en Provincie Limburg heeft zij vorm gegeven aan een van de eerste MKB-deals die het Rijk afsloot met provincies en regionale samenwerkingsverbanden van het MKB, te weten het project Trots op Familiebedrijven (TOF) dat inzet op innovatie in kleine familiebedrijven.

MKB en Covid-19

Bovendien is MKB Limburg, met Monique Princen aan het roer, tijdens de Covid19-pandemie een steun en toeverlaat geweest voor Limburgse bedrijven, met bijvoorbeeld het opzetten van een telefonische hulplijn. Ook werd er een interactief, online platform in het leven geroepen, met informatie, een forum, een trainingsprogramma over crisismanagement en diverse experts die beschikbaar zijn voor specifieke vragen. Gedurende de pandemie was (en is) er veel contact met de leden, die dat als zeer waardevol ervaren hebben. Één van de belangrijkste activiteiten van MKB-Limburg tijdens de coronacrisis was verder behartigen van hun belangen daar waar beleid tot stand komt, op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Gedeputeerde Satijn: “Het doet mij veel genoegen om deze eervolle titel toe te kennen aan iemand die zich gedurende een lange periode zo krachtig voor onze provincie ingezet heeft. Tijdens haar voorzitterschap heeft zij namens Limburg actief samengewerkt met overheid en onderwijs. Bovendien wist zij slimme verbindingen te leggen met de landelijke MKB-organisatie. Hierdoor heeft ze zich geprofileerd als het boegbeeld van het Limburgse MKB. Monique, van harte gefeliciteerd!”

Over het Ere-ambassadeurschap

Het Ere-ambassadeurschap van de Provincie Limburg is een exclusieve onderscheiding en wordt toegekend aan personen die zich langdurig en verdienstelijk hebben ingezet als ambassadeur op een specifiek maatschappelijk gebied voor Limburg en haar bevolking. Er dient sprake te zijn van een (zeer) bijzondere vertegenwoordiging van het betreffende maatschappelijke gebied, waarbij sprake is van een speciale zichtbaarheid, uitstraling en/of buitengewone voorbeeldfunctie, die niet in gelijke mate aan anderen op het betrokken terrein kan worden toegeschreven.

Het Ere-ambassadeurschap werd eerder toegekend aan de wielercoryfeeën Jan Janssen, Jan Krekels en Joop Zoetemelk, aan zangduo Thei Sturme en Marij Verhaag (Thei & Marij), aan zanger en presentator Frans Croonenberg en aan de voorzitter van de Schutterijmuseum in Steyl, Henk Vossen.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV