MKB-Limburg - NIEUWS - LANGE-TERMIJNPLAN--SCHULDENAANPAK--SCHRAPPEN-BEPERKINGEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Lange termijnplan | Schuldenaanpak | Schrappen beperkingen

Blij met schrappen beperkingen, teleurgesteld over quarantaineregels

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat het kabinet volgende week eindelijk, na twee jaar, een streep zet door alle coronabeperkingen voor sectoren. Ze zijn echter teleurgesteld dat de quarantaineregels niet verder worden verruimd. Nog steeds zitten veel mensen onnodig ‘ziek’ thuis, wat voor bedrijven problemen oplevert om de bezetting rond te krijgen. De ondernemersorganisaties hadden in dit stadium verwacht dat de quarantaineregels zouden worden geschrapt.

Voor ondernemers in de evenementensector is het enorme opluchting dat ook voor hen eindelijk alle beperkingen ervan afgaan.  De reissector is geholpen met het schrappen van het digitale inreiscertificaat, waardoor reizen naar Nederland weer gewoon kan. Hiermee behoren alle beperkingen voor alle sectoren definitief tot het verleden.
Ook is het goed dat het thuiswerkadvies vervalt, waarbij we natuurlijk de voordelen van hybride werken moeten behouden.

Lange termijnplan

VNO-NCW en MKB-Nederland zien uit naar het lange termijnplan van het kabinet, dat moet voorkomen dat we al deze herfst, bij een mogelijk nieuwe variant, opnieuw met lockdowns of andere beperkingen worden geconfronteerd. Daarover zijn de ondernemersorganisaties met het kabinet in gesprek.

Schuldenaanpak

Dat geldt ook voor de aanpak van de forse schulden die ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren de afgelopen twee jaar hebben opgebouwd. “Ondernemers moeten langjarig de tijd krijgen om de schulden aan de Belastingdienst terug te betalen. Dat haalt een last van hun schouders en geeft hen de ruimte om weer  gaan ondernemen.”
VNO-NCW en MKB-Nederland praten verder nog met het kabinet over het versterken van de eigen vermogens, die de afgelopen twee jaar bij veel ondernemers zijn opgebrand.

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV