MKB-Limburg - NIEUWS - LANCERING-INFORMATIEPLATFORM-AWERKEN-AAN-ONS-PENSIOENA
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Lancering informatieplatform ‘werken aan ons pensioen’

Op 13 januari is het informatieplatform ‘werken aan ons pensioen gelanceerd’.  Dit informatieplatform biedt werkgevers, werknemersvertegenwoordiging en pensioenuitvoerders praktische informatie en hulpmiddelen om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te kunnen maken. 
 

Alle werkgevers zullen in de komende jaren te maken krijgen met een aanpassing van hun pensioenregeling. De nieuwe wetgeving ligt nu bij de Raad van State. Maar er is al veel bekend en het nieuwe kabinet heeft deze hervorming omarmd. Ondertussen kunnen werkgevers al aan de slag met de voorbereidingen. Dat is belangrijk omdat het een groot traject is en het van belang is dat iedereen tijdig klaar is. Daarom is er nu het informatieplatform www.werkenaanonspensioen.nl  

Online informatieplatform 
Werkenaanonspensioen.nl biedt werkgevers informatie over welke stappen zij al kunnen zetten in de voorbereiding. De informatie is gebundeld en per onderwerp in kaart gebracht in stappenplannen. Ook biedt het informatieplatform tijdslijnen, whitepapers en events. Werkenaanonspensioen.nl wordt steeds verder gevuld met nieuwe informatie, zoals straks de definitieve wetgeving.  

Dit helpt je verder
Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW: ‘In gesprekken met onze leden merken we dat ze zich al aan het voorbereiden zijn op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat is belangrijk want er moet veel gebeuren. Op de nieuwe website vind je antwoorden op belangrijke vragen en de  transitiehandleidingen. Die kunnen je verder helpen.’  

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: ‘Ook voor ondernemers in het MKB verandert de pensioenregeling en is er veel werk aan de winkel. Belangrijk is daarmee tijdig te beginnen. Kijk dus snel op de website welke stappen je moet gaan zetten waarschijnlijk komende jaren. Een goede voorbereiding is het halve werk.’ 

De wet Toekomst Pensioenen 
Op 26 november 2021 heeft de ministerraad ingestemd om het voorstel van de Wet Toekomst Pensioenen voor advies naar de Raad van State te sturen. De verwachting is dat het wetsvoorstel in het voorjaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het streven van het kabinet is om de nieuwe pensioenwet uiterlijk 1 januari 2023 in werking te laten treden. Daarom starten we nu al met dit nieuwe platform. De sociale partners en pensioenuitvoerders krijgen vier jaar de tijd om pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving, dus tot 1 januari 2027. 

Om Werkenaanonspensioen.nl mogelijk te maken, hebben VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland, FNV, CNV, VCP, Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Stichting van de Arbeid, Adfiz en het ministerie van SZW de handen ineen geslagen Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV