MKB-Limburg - NIEUWS - KVKBEDRIJVENTELLERDIAGNOSETOOLOVERZICHT-MAATREGELEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

KvK-Bedrijventeller-Diagnosetool-Overzicht maatregelen

Uit KvK Coronaloket-Nieuwsbrief 21 december 2021.

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800 2117. Het KVK CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.

De coronacrisis heeft veel ondernemers hard geraakt en de coronamaatregelen zijn sinds vorige week dinsdag en afgelopen zaterdag weer verder aangescherpt. Van zondag 19 december 2021 tot en met vrijdag 14 januari 2022 gaat Nederland in harde lockdown. Alleen essentiële winkels en essentiële -dienstverleners zijn open. Het kabinet trekt 590 miljoen euro extra uit om ondernemers en werknemers te compenseren voor de gevolgen van de plotse lockdown. Onder andere kunnen ondernemers meer loonsteun en tegemoetkoming in de vaste lasten krijgen. Dit maakte het kabinet vandaag bekend.

de MKB Diagnosetool.
Op 17 december heeft KVK de MKB Diagnosetool gelanceerd. De MKB Diagnosetool is een gratis online scan die ondernemers snel en efficiënt inzicht geeft in de prestaties van hun bedrijf ten opzichte van branchegenoten. Dit helpt hen om onderbouwd keuzes te maken voor de toekomst. Binnen 5 minuten komt er een adviesrapport uit met verschillende inzichten, zoals de financiële gezondheid, online zichtbaarheid, prestaties van het bedrijf binnen de sector en de waarde van het bedrijf. De MKB Diagnosetool is vinden op: www.mkbdiagnosetool.nl/

De KVK Bedrijventeller,
Benieuwd naar het aantal concurrenten in jouw regio? Bijvoorbeeld voor je ondernemersplan, concurrentieanalyse of marketingplan? Met de KVK Bedrijventeller check je snel en eenvoudig hoeveel bedrijven er in een bepaalde branche en bepaald gebied gevestigd zijn. KVK Bedrijventeller

De coronacrisis: overzicht maatregelen
Van zondag 19 december 2021 tot en met vrijdag 14 januari 2022 gaat Nederland in harde lockdown. Alleen essentiële winkels en dienstverleners zijn open. Lees welke coronamaatregelen voor de diverse bedrijven gelden. Het steunpakket is verder uitgebreid. Het minimale omzetverlies voor ondernemers die TVL-steun willen aanvragen voor Q4 2021 is verlaagd van 30 naar 20%. Voor de NOW-regeling is de maximale omzetterugval verhoogd van 80 naar 90%. Het coronavirus: check hier je regelingen (kvk.nl)

 
 
 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV