MKB-Limburg - NIEUWS - KRACHTEN-BUNDELEN-VOOR-VEILIGE-BUITENGEBIEDEN
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Krachten bundelen voor veilige buitengebieden

De acht burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeenten gaven, samen met de drie voorzitters van de Limburgse werkgeversverenigingen, (LLTB, LWV en MKB-Limburg), de Politie Regio Limburg-Noord en de Veiligheidsregio Limburg-Noord in oktober 2021, het startsein voor het Keurmerk Veilig Ondernemen in het Buitengebied.

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt. Graag informeren wij u over de stand van zaken en blikken wij vooruit op wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Om van het keurmerk een succes te maken is het belangrijk dat inwoners, (agrarische) ondernemers en publieke partijen in het buitengebied goed samenwerken. Hiervoor zijn op lokaal niveau werkgroepen samengesteld. In deze groepen zijn naast inwoners en ondernemers ook vertegenwoordigers van gemeente, politie, brandweer en brancheorganisaties aangesloten.

In februari 2022 kregen inwoners en ondernemers in het buitengebied van ons een brief met het verzoek anoniem een enquête in te vullen. Met deze informatie én cijfers vanuit onder andere gemeente, politie en brandweer is een veiligheidsanalyse gemaakt. Hierin zijn de volgende onderwerpen opgenomen; openbare ruimte, overlast en criminaliteit, onveiligheidsgevoelens, brandveiligheid en toezicht.

Deze analyse is klaar en dient als basis voor het plan van aanpak. Dit plan wordt momenteel geschreven. Hierin beschrijven we de doelstellingen, welke maatregelen we nemen en wie ze uitvoert.

Het voornemen is om de veiligheidsanalyse en het plan van aanpak in het najaar met betrokkenen te bespreken. Zij worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. In 2023 gaat de werkgroep verder met haar activiteiten. Zij evalueren of de genomen maatregelen effect hebben en sturen bij waar nodig.

Het keurmerk is onderdeel van de campagne ‘Kijk Niet Weg!’. Bij signalen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit is het van belang om niet weg te kijken, maar te melden bij de politie (0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (meldmisdaadanoniem.nl / 0800 7000). Alleen samen houden we ons buitengebied veilig.

Wilt u meer weten over het Keurmerk Veilig Ondernemen in het Buitengebied bekijk dan de website www.hetccv.nl.  Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV