MKB-Limburg - NIEUWS - KOOPSTROMENONDERZOEK-LIMBURG-2019-VAN-START
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Koopstromenonderzoek Limburg 2019 van start

Eindelijk is het dan zover! Na 10 jaar vindt er weer een grootschalig koopstromenonderzoek plaats in opdracht van de Provincie Limburg.

Dit Euregionale koopstromenonderzoek, waarbij niet alleen inwoners in Limburg maar ook inwoners uit de Duitse, Belgische en Brabantse grensregio’s worden bevraagd naar hun koopgedrag en meningen over Limburgse winkelgebieden, is voor diverse partijen belangrijk. Gemeenten kunnen er hun visies en beleid mee onderbouwen en ondernemers en vastgoedpartijen kunnen er hun investeringen op baseren.

Naast de 180.000 huishoudens welke een schriftelijke uitnodiging tot deelname aan de enquête in de brievenbus ontvangen, kunnen ook de overige inwoners meedoen met het onderzoek. In onderstaand persbericht is een link naar de vragenlijst opgenomen.

MKB-Limburg levert de nodige input in het onderzoekstraject via haar participatie in de Klankbordgroep. De resultaten worden in maart/april 2020 verwacht. Wij zullen u te zijner tijd hierover informeren.

Groot onderzoek naar koopgedrag in Limburg
De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. De provincie zet zich daarom samen met gemeenten en winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

Eind oktober is daarom in Limburg een grootschalig onderzoek gestart. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners van de provincie hun boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Provincie Limburg. Alle gemeenten nemen deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Deelnemers gezocht
Het veldwerk start eind oktober en loopt door tot eind november. In deze periode worden inwoners uit alle gemeenten uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de provincie Limburg een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/ksol2019.

Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van €25 verloot.

Privacy gewaarborgd
De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek Limburg 2019.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.ksol2019.nl. Mailen kan naar info@ksol2019.nl.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV