MKB-Limburg - NIEUWS - JACCO-VONHOF-NOG-VIER-JAAR-VOORZITTER-MKBNEDERLAND
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Jacco Vonhof nog vier jaar voorzitter MKB-Nederland

De algemene ledenvergadering van MKB-Nederland heeft vanmiddag met groot enthousiasme voorzitter Jacco Vonhof (53) benoemd voor een tweede termijn van vier jaar. ‘In deze bijzonder onzekere tijd, met economische tegenwind en soms grillig overheidsbeleid, heeft de vereniging bij uitstek een voorzitter nodig die met passie, overtuigingskracht en kennis van zaken het ondernemersgeluid vertegenwoordigt. Jacco doet dat allemaal en méér. We zijn verheugd dat hij zich nog vier jaar wil inzetten voor onze ondernemers', zegt algemeen directeur Leendert-Jan Visser namens de vereniging.

Eind april droeg het hoofdbestuur van MKB-Nederland Vonhof al unaniem voor herbenoeming voor. De algemene ledenvergadering heeft die benoeming vanmiddag bekrachtigd. Vonhofs tweede termijn gaat begin september in.

Tomeloze inzet
Jacco Vonhof, die in 2018 aantrad, ontving bij zijn herbenoeming veel complimenten voor zijn tomeloze inzet voor ondernemers gedurende de coronacrisis, de heel zichtbaar toegenomen invloed op het regeringsbeleid en zijn grote betrokkenheid bij de leden. ‘De kracht van Jacco is dat hij ook als voorzitter altijd als ondernemer blijft denken en altijd met veel energie actief naar oplossingen blijft zoeken’, aldus Visser.

Maatschappelijke motor
Volgens de leden is onder Vonhofs leiding de zichtbaarheid van het mkb duidelijk vergroot. Visser: “Het mkb is niet alleen de economische en banenmotor van Nederland, maar ook de maatschappelijke. Ondernemers sponseren massaal het lokale verenigingsleven, hebben een sterke binding met hun directe omgeving, nemen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan en zijn zeer betrokken bij hun medewerkers. Jacco geeft ook aan die rol een gezicht.”

Mkb de norm
Vonhofs inzet is dat het mkb de norm is bij alle wet- en regelgeving. Bijna 99 procent van het bedrijfsleven bestaat immers uit kleine en middelgrote bedrijven en het gemiddelde bedrijf heeft niet meer dan 8 á 9 mensen in dienst.  'Te veel wet- en regelgeving is bedacht met grotere bedrijven in het achterhoofd, waardoor kleinere er niet mee uit de voeten kunnen. Het moet juist voor die bedrijven haalbaar en doenbaar zijn. Pas dan halen we de doelen die worden beoogd. Minder complex en meer rekening houdend met de schaal en mogelijkheden van de veruit grootste groep bedrijven in dit land.'

Sinds het aantreden van Jacco Vonhof als voorzitter maakt MKB-Nederland een substantiële ledengroei door. 'Dat is misschien wel de grootste blijk van waardering.'Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV