MKB-Limburg - NIEUWS - INKOMSTENBELASTING-TIPS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Inkomstenbelasting tips

Bron: Kerckhoffs Advocaten

Tip  voor ondernemers met betrekking tot inkomstenbelasting

Vaak wordt bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers niet gedacht aan de directe invloed die winst kan hebben op toeslagen. 

IB ondernemers dienen hun balans en winst- en verliesrekening op te nemen in hun aangifte inkomstenbelasting, hetgeen direct van invloed is op hun belastbare inkomen. Een deel van deze winst kan echter beïnvloed worden, waardoor er wel/geen recht op toeslagen bestaat. Door versneld afschrijven voor starters, of door een dotatie aan oudedagsreserve of het vormen van andere voorzieningen kan uw winst aanzienlijk lager uitvallen. Dit kan een behoorlijk bedrag aan toeslagen schelen!

Voor 2020 komt een alleenstaande in aanmerking voor zorgtoeslag indien zijn of haar belatbare inkomen onder € 30.481,- blijft. Wanneer je belastbare inkomen net boven deze grens uitkomt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in 2020 een voorziening op te nemen voor groot onderhoud dat je in 2021 gepland hebt staan. Door een dotatie aan deze voorziening van bijvoorbeeld € 5.000,-, kom je wel in aanmerking voor zorgtoeslag. 

Heeft u vragen neem dan contact op met Kerckhoffs Advocaten.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV