MKB-Limburg - NIEUWS - INFORMATIE-VOOR-ONDERNEMERS-OVER-GEVOLGEN-RUSSISCHOEKRAAENSE-OORLOG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Informatie voor ondernemers over gevolgen Russisch-Oekraïense oorlog

De Russisch-Oekraïense oorlog heeft grote gevolgen, ook voor Nederlandse ondernemers. Veel ondernemers zitten met vragen over de gevolgen voor hun medewerkers in Oekraïne en omgeving. Ook zijn er vragen over de precieze uitwerking van de sancties op hun import en export uit en naar Rusland en Belarus. Ook zijn er vragen over beschikbaarheid van energie, grondstoffen en over cybersecurity. Op deze pagina een overzicht met informatie gericht op ondernemers.

Meldpunt knelpunten Russisch-Oekraïense oorlog geopend

Ondernemers sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne problemen ondervinden, kunnen met hun knelpunten terecht bij het meldpunt van VNO-NCW en MKB-Nederland. Dat kan door te mailen naar oekraine@vnoncw-mkb.nl

RVO heeft ondernemersloket geopend

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle informatie over de gevolgen van de Russisch-Oekraïnse oorlog én een Ondernemersloket waar u terecht kunt met vragen over Oekraïne en Rusland. Het loket is telefonisch en via de chat bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17 uur via 088 042 43 40  (kies 1). Via de mail is het loket is 24/7 bereikbaar. Antwoord binnen drie werkdagen.

RVO houdt 5 april spreekuur sancties Rusland

Wie zakendoet met Rusland of Belarus en vragen heeft over de gevolgen van de sancties die nu gelden, kan terecht bij het Spreekuur sancties Rusland op 5 april. Het spreekuur wordt onlie gehouden van 9.30 tot 10.30 uur. Deelname is gratis en opgeven kan hier op de website van RVO.

Webinar voor ondernemers over de situatie Rusland en Oekraïne 12 april

RVO organiseert ook een webinar (ondernemersupdate) op 12 april van 14.30 tot 16 uur gericht op ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van de situatie in Rusland, Belarus en Oekraïne. Daar wordt actuele informatie over de sancties, logistieke knelpunten, getroffen sectoren en ondersteuningsmogelijkheden gegeven. Opgeven kan via de website van RVO.

Meer informatie over de gevolgen van sancties Rusland en de Russische inval in Oekraïne voor specifieke sectoren is hier te vinden:

Informatie van FME 

Informatie over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor bedrijven in de technologische industrie is te vinden op de website van FME

Informatie van evofenedex en TLN 

Voor het weg-, lucht- en zeevervoer is de meest actuele informatie te vinden op de websites van evofenedex en die van TLN.

Informatie van het Verbond van verzekeraars

De oorlog in Oekraïne kan, ook door nieuwe sancties, effect hebben op verzekerden en op hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving. Op deze pagina van het Verbond van verzekeraars vindt u meer informatie. 

Informatie van de Nederlandse Vereniging van Banken

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken vindt u meer informatie over de effecten van de financiële sancties. Deze informatie vindt u hier.

Informatie van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Accountants 

Ook op de dienstverlening van accountants hebben de sancties effecten. Wilt u weten hoe deze uitwerken? Kijk dan hier op de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Informatie van GroentenFruit Huis 

Voor producenten, importeurs en exporteurs van groenten en fruit is meer informatie te vinden op het ledenportal.

Informatie van LTO 

Ook voor boeren en tuinders heeft de Russische inval in Oekraïne gevolgen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van LTO.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen van ondernemers, raadpleeg hier onze Q&AGa terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV