MKB-Limburg - NIEUWS - IN-GESPREK-MET-ROB-VAN-DE-WIEL-KENNISDELEN-IS-KEY
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

In gesprek met Rob van de Wiel: Kennisdelen is key

Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht, is ruim 8 jaar werkzaam bij dit grote evenementencentrum. Een bedrijf dat een belangrijk onderdeel uitmaakt van de infrastructuur van de stad Maastricht. Het MECC moet zorgen voor reuring in de stad. Van hotelovernachtingen tot taxi’s en van horeca tot het openbaar vervoer. Allemaal partijen die er baat bij hebben wanneer het MECC succesvol aan het ondernemen is. 

De crisis slaat toe

Ook 2020 zou in het teken staan van grote evenementen als de TEFAF en InterClassics. Toen de opbouw van de TEFAF begon, was alleen China nog in de ban van het coronavirus. “Vanuit de media werd aanvankelijk gedacht aan een griep variant. Dat het virus zo snel om zich heen zou grijpen, was voor iedereen een verrassing.”

Van de een op andere dag had crisismanagement de hoogste prioriteit. Er zijn talloze voorzieningen getroffen om de TEFAF toch van start te laten gaan. Hierover is intensief overleg gepleegd met het RIVM, de GGD en de veiligheidsregio. Uiteindelijk is toch besloten om halverwege de deur op slot te doen. “Het gevoel is dat we als MECC Maastricht tot het laatste moment hebben gestreden. Hierbij hebben we met betrekking tot de volksgezondheid geen onnodige risico’s genomen.”

Van evenementencentrum tot ziekenhuis

Binnen no-time moest MECC Maastricht omgetoverd worden tot een noodhospitaal. Een hospitaal waar uiteindelijk, op moment van dit interview, nog geen patiënten gelegen hebben. Ondanks dat dit het geval is, heeft de Raad van Bestuur van het MUMC+ destijds een dappere beslissing genomen met in het achterhoofd ‘better safe than sorry’. “Er was zo’n sterke stijging zichtbaar wat betreft het aantal corona patiënten in ons land, dat het logisch is dat er extra voorzieningen zijn ingericht. Het is natuurlijk top dat er uiteindelijk niemand is opgenomen”. 

Nieuwe initiatieven

Hoe het toekomstperspectief eruitziet, is vooralsnog lastig te zeggen. Duidelijk is wel dat er steeds meer signalen zijn bij mensen om weer live te ontmoeten. Het fysieke contact wordt gemist. Dus beurzen en congressen zullen ook zeker weer terug gaan komen. Dat er daarbij nieuwe modellen en initiatieven ontstaan, juicht Van de Wiel toe.

De organisatie van MECC Maastricht is binnen de beperkte mogelijkheden op zoek naar alternatieven, zoals een buitenbioscoop. Een bioscoop waar je samen met vrienden, familie of partner kan genieten van een avondje uit. Weliswaar in de auto, maar het blijft een avondje uit. Hetgeen waar mensen zo’n behoefte aan hebben.

Blijf geloven in ondernemerschap

“Het uitgangspunt is dat ondernemerschap nooit verloren zal gaan. Ondanks dat we als MECC Maastricht kampen met een gigantisch probleem, is ons probleem niet groter dan dat van de lokale ondernemer in de stad. Elkaar versterken en contact behouden zijn daarom belangrijk in deze crisis.”Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV