MKB-Limburg - NIEUWS - IN-GESPREK-MET-PETER-STOX-IN-EEN-PAAR-WEKEN-VAN-OFFLINE-NAAR-ONLINE-DAT-IS-MAKKELIJKER-GEZEGD-DAN-GEDAANA
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

In gesprek met Peter Stox: Binnen enkele weken een online webwinkel erbij. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Peter Stox, ondernemer in hart en nieren is binnen een paar weken , naast zijn 4 fysieke tuincentra, gestart met een online webwinkel. “Dat zeg je heel makkelijk, maar daar komt veel meer bij kijken dan alleen een webshop online”, vertelt Peter. Samen met zijn vrouw is hij oprichter en eigenaar van 4 tuincentra, 2 kwekerijen en mede-eigenaar van een logistiek platform voor de groene sector. Een trotse Peter geeft ons een kijkje in de hal tijdens het digitale interview. Waar normaal producten voor de export klaarstaan voor verzending, is binnen no-time een orderpicksysteem opgezet om de producten verzendklaar te maken voor de online verkoop. 

Het roer om!
Wat doe je als je ziet dat je omzet in je fysieke winkel nagenoeg stopt en online overal floreert. Juist dan gooi je het roer om! "We zijn in de tuinbranche eerder opgeschrikt door diverse situaties die we niet in de hand hebben. In 2013 kwam het voor het eerst voor dat het plotseling sneeuwde tot midden april. Juist in de periode dat we als seizoenbedrijf onze omzet moeten behalen. Van deze periode hebben we geleerd. We anticiperen op de situatie en passen ons aan. Schouders eronder en door gaan!"

Sinds de eerste coronamaatregelen werd met man en macht gewerkt om het roer om te gooien in de fysieke tuincentra, online en in het logistiek bedrijf. Binnen enkele dagen zijn er nieuwe logistieke processen ingericht, een webshop gerealiseerd en werd het voor de klant mogelijk gemaakt om online of via een bestellijst in onze folder hun perkgoed en zomerbloeiers te bestellen. Om dit alles kenbaar te maken werd in zeer korte periode een radio- en televisiecampagne gecreëerd. Dit is ingeslagen als een bom! Inmiddels werken dagelijks 15-20 man om alle orders te verwerken. "Wat begon als een bel & bestelservice hebben we nu uitgebouwd tot een webshop. Zo kunnen we dit moment gebruiken om te bouwen aan onze toekomst."

De kracht van lokaal
“We zijn een lokaal bedrijf met vestigingen door heel Limburg. Ook in onze nieuwe aanpak zijn wij onze lokale klant niet vergeten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bestelformulier af te geven in één van onze tuincentra in Heerlen, Maasbracht, Roermond of Venlo. De bestelling wordt dan thuisbezorgd. Zo kan de klant, zonder zich online te begeven, toch gebruik maken van onze bezorgservice. Daarnaast ontstaan in deze bijzondere tijd vaak mooie samenwerkingen met lokale ondernemers. Ook Peter kreeg hulp uit onverwachte hoek. “We werken samen met een logistiek bedrijf dat normaal samenwerkt met het Designer Outlet Centrum in Roermond. Er werken bij ons mensen uit de horeca en een lokaal taxibedrijf helpt mee om onze producten te bezorgen. Het is mooi om te zien hoe flexibel ondernemers zijn wanneer nood aan de man is”.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV