MKB-Limburg - NIEUWS - IN-GESPREK-MET-ERIK-EN-JACK-WEES-CREATIEF
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

In gesprek met Erik en Jack: Wees uniek

Erik Janssen, zakelijk directeur van Stichting Museumplein Limburg en Jack Peeters, productontwikkelaar en locatiemanager van Spark tech lab Weert zitten er ontspannen bij. Vandaag verscheen een dubbele pagina over hun Science Boxen in Dagblad de Limburger. “Zulke publiciteit geeft meteen een boost aan onze sales” vertelt Jack. Toen door de coronacrisis de musea van de stichting op het Museumplein te Kerkrade en het daarbij behorende Spark tech lab in Weert de deuren moesten sluiten, zijn Erik en Jack meteen rond de tafel gaan zitten. “We zijn direct in actie-modus gegaan. Het uiteindelijke plan moest uniek zijn én mensen van het scherm afkrijgen. In Continium, onderdeel van Stichting Museumplein Limburg, staat beleving centraal, die ervaring wilden we bij mensen aan de keukentafel brengen.”
 

Katapulten en vogelhuisjes
In Spark tech lab, een expertisecentrum voor het primair en het voortgezet onderwijs op het gebied van wetenschap en techniek, speelde men al een tijdje met het idee om bestaande Science Boxen, die tot dan toe in het lab zelf konden worden gemaakt, als doe-het-zelf pakketjes aan te bieden. De crisis heeft dit proces in een stroomversnelling gebracht. Bestaande pakketten moesten worden aangepast, zodat deze geschikt waren om goed thuis te maken, zonder dat je hierbij bijvoorbeeld gereedschap nodig hebt. Daarnaast zijn er nieuwe concepten bedacht waarmee kinderen, maar ook volwassenen, thuis vogelhuisjes, een raderboot of katapult bouwen.

Voor de online verkopen zochten Erik en Jack contact met een bestaande partij, een voormalige webshop voor cd’s dient nu als verkoopkanaal voor de Science Boxen. Inmiddels zijn er duizenden exemplaren in-house gemaakt en verkocht. “Na twee ‘mediaboosts’ hadden we ineens een nieuwe uitdaging. Qua volume weet je in het begin niet wat je kunt verwachten. Als de verkoop dan storm loopt is dat mooi, maar ook even schrikken qua productie.” Inmiddels is hard gewerkt om een geleidelijke productiestroom te creëren. Dat is gelukt.

Wees uniek

Het succes van de Science Box zit volgens Erik in de authenticiteit. We hadden slechts één doel; iets unieks creëren om mensen iets te leren en in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek.” Inmiddels worden de Science Boxen zelfs gekocht door verzorgingstehuizen en zijn ze in gesprek met scholen om de Boxen onderdeel te maken van het lesprogramma. Wanneer op 1 juni de deuren weer open mogen zullen de Science Boxen ook te koop zijn in de museumwinkel. Zo neem je een stukje beleving mee naar huis.

We mogen weer!

Op 1 juni gaan de deuren van de musea op het Museumplein in Kerkrade weer open. De musea mogen 1 bezoeker of gezin per 10 m2 ontvangen. “Het begin is er, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. We kunnen slechts een klein deel van de gebruikelijke bezoekers ontvangen”, vertelt Erik. De afgelopen periode is hard gewerkt om de musea in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo is er op veel plekken éénrichtingsverkeer om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Continium is een echt ‘doe-museum’. Kinderen en volwassen worden gestimuleerd om dingen aan te raken en zelf te ervaren. Dat is in deze tijd een extra uitdaging. Met slechts een aantal kleine aanpassingen is dit belangrijke aspect niet verloren gegaan. “Het is ons gelukt minstens 90% van die beleving te behouden. Slechts enkele items in het museum hebben we opgeruimd, daar ben ik best wel trots op.”, vertelt Erik. Vanzelfsprekend liggen de Science Boxen klaar in de museumwinkel.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV