MKB-Limburg - NIEUWS - HIPPISCHE-OPLEIDING-VAN-BUSINESSPARTNER-YUVERTA-MBO-ROERMOND-MAAKT-SPRONG-MET-VERHUIZING-NAAR-STAL-EHRENS
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Hippische opleiding van Businesspartner Yuverta mbo Roermond maakt sprong met verhuizing naar Stal Ehrens

Persbericht Weert, 22 september 2021

De opleiding paardensport en -houderij van Yuverta mbo Roermond vestigt met ingang van dit schooljaar haar praktijklocatie voor de BOL-opleiding op Stal Ehrens in Weert. Hiermee maakt Yuverta mbo Roermond een sprong richting het nieuwe onderwijsconcept voor de (internationale) paardenopleidingen. De nieuwe praktijklocatie is centraal gelegen in het hippisch hart van Limburg en biedt alle faciliteiten die nodig zijn om studenten optimaal op te leiden voor een toekomstig beroep in de hippische sector. De BBL-opleiding vestigde  zich al eerder op Peelbergen Equestrian Centre.

Gezamenlijke passie voor paarden en onderwijs

Het opleiden van paarden en het coachen van studenten is hetgeen wat Yuverta en Stal Ehrens op een duurzame manier aan elkaar bindt.

Zowel Bondscoach Nederlandse Springruiters Rob Ehrens als internationale topspringruiter Robbert Ehrens brengen hun kennis graag over op de nieuwe generatie werknemers voor de hippische arbeidsmarkt. Om deze reden sloten ze zich destijds aan als partnerbedrijf bij Hippisch College Limburg. Dit is een samenwerkingsverband tussen de paardenopleidingen van Yuverta mbo Roermond en een 40-tal hippische ondernemers in Limburg en Zuidoost-Brabant. De doelstelling is om binnen een projectperiode van vier jaar in samenspraak een sterke doorontwikkeling te realiseren in de aansluiting tussen onderwijs en de specifieke hippische arbeidsmarkt in dit gebied. De openstelling van Stal Ehrens als praktijklocatie en de kwaliteitseisen en onderwijsambities van Yuverta dragen bij aan het behalen van deze doelstelling. Net als de kwaliteitseisen en onderwijsambities vanuit Yuverta.

“Wij werken graag mee aan het ontwikkelen en verbeteren van hippisch onderwijs. Door ons bedrijf beschikbaar te stellen als praktijklocatie kunnen we de opleiding samen met de vakgroep naar een hoger niveau brengen en hiermee een kwaliteitsslag maken, aldus Rob Ehrens.”

Groeien doen we samen

“Deze samenwerking sluit naadloos aan op de ambitie van Yuverta om echt van betekenis te willen zijn voor studenten, bedrijfsleven en de regio.

Daarom werken we voor al onze opleidingen samen met het bedrijfsleven aan het inrichten van onderwijsruimtes op de bedrijven zelf. Voor theorie en praktijk. Het grote voordeel voor studenten en bedrijven is, dat de opleidingen naadloos aansluiten op dat wat in de praktijk nodig is om duurzaam te kunnen innoveren. We zijn er ontzettend trots op met Stal Ehrens deze ‘sprong’ ook gemaakt te hebben”, aldus Jan-Pieter Janssen, lid college van bestuur Yuverta.

Wilt u meer weten over de hippische opleiding van Yuverta mbo en de unieke samenwerking met het bedrijfsleven?

Volg dan @hippischcollegelimburg op Facebook of Instagram.

Yuverta.nl

 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV