slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Het winkellandschap van Parkstad verandert!

Dat "het winkellandschap verandert" is een veel gehoorde kreet. Veranderend consumentengedrag, internetwinkels, vergrijzing en ontgroening spelen de retail parten. Gevolgen zijn vaak teruglopende bezoekersaantallen, leegstaande winkels en versobering van de kwaliteit (en functie) van winkelgebieden. Een zogenaamde neerwaartse spiraal. Maar dat hoeft niet! Naast de uitdagingen die bestaan om winkelgebieden compacter te maken en vervangende functies te realiseren in overtollig winkelvastgoed, is het vooral ook belangrijk om het ondernemerschap in winkelgebieden te versterken.

Wat doet de overheid?
In de regio Parkstad hebben de gemeenten (net als de 10 andere Zuid-Limburgse gemeenten) de Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL) vastgesteld. Deze structuurvisie maakt inzichtelijk welke winkelgebieden onderdeel uitmaken van e winkelstructuur die in Parkstad moet zorgen voor een goed voorzieningenniveau. Nu de kaders zijn vastgesteld is het van groot belang om aan de slag te gaan met de feitelijke uitvoering. Parkstad, gemeenten en Provincie Limburg geven gezamenlijk vorm aan deze uitvoering door het opstellen van een Uitvoeringsprogramma (UVP) Retail. Dit vindt plaats in nauwe afstemming met MKB-Limburg Regio Parkstad (als belangenbehartiger van het MKB).

Wat kan ik als ondernemer inbrengen?
Bij dit uitvoeringsprogramma wordt steeds duidelijker dat op plekken behoefte is aan fysieke ingrepen, maar dat in de basis vooral ook behoefte is aan sterk ondernemerschap. Graag willen wij onze kennis en informatie over kaders, aanpak en instrumenten met ondernemers delen en daarnaast ook ruimte bieden om praktijkervaringen van ondernemers met instrumenten of ondernemerschap uit te wisselen. Het is namelijk een gezamenlijke missie om te zorgen voor aantrekkelijke winkelgebieden!

Op dinsdag 12 maart wordt er om die reden in Heerlen een symposium georganiseerd waarvoor de plaatselijke ondernemers een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en bent u geïnteresseerd in deze (of een volgende) bijeenkomst? Neemt u dan contact op met MKB-Limburg via e-mail.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV