MKB-Limburg - NIEUWS - HASSTUDENTEN-EN-MKB-GAAN-SAMEN-OP-EXPEDITIE-IN-FOOD--HEALTHY-LIVING-EN-DUURZAAMHEID
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

HAS-studenten en MKB gaan samen op expeditie in Food & Healthy Living en Duurzaamheid

In samenwerking met het LIOF-programma LimburgToekomstBestendig biedt HAS green academy vestiging Venlo per januari 2 nieuwe expedities aan: Expeditie Food & Healthy Living en Expeditie Duurzaamheid.

Via een expeditie krijgen ondernemers in het MKB de mogelijkheid om samen met een groep vierdejaarsstudenten van HAS green academy een nieuw concept of idee te ontwikkelen.

Op expeditie: een idee uitgewerkt samen met de HAS

De expeditie Food & Healthy Living en de expeditie Duurzaamheid gaan vanaf januari van start. 

Met een HAS-expert als projectleider en een team vierdejaarsstudenten onderzoeken ondernemers een uitdaging of idee en werken dit uit in een periode van 20 weken.

Ideeën die onderzocht en getoetst kunnen worden zijn bijvoorbeeld ideeën op het gebied van:

  • Conceptontwikkeling (product, gedrag, gebied), gericht op gezondheid voor een specifieke doelgroep.
  • Gebiedsontwikkeling: hoe krijg je bijvoorbeeld mensen weer naar de Markt?
  • Gedragsbeïnvloeding: hoe maak je de gezonde keuze de gemakkelijke keuze?
  • Het ontwikkelen van een circulair voedselsysteem.
  • Toegepast datagebruik; hoe zet ik data in om mijn bedrijf te verduurzamen?
  • Bedrijfsvoering: hoe vertaal ik duurzaamheidsdoelen naar praktische (innovatieve) verbeteringen binnen mijn bedrijf(svoering)?

Gedurende de expeditie zijn er een aantal momenten waarop de ondernemers samen met het team van studenten, maar ook met andere deelnemers aan de expeditie, samenkomen om feedback op te doen over het project en kennis op te doen. Onder andere om de onderzoeksvraag scherp te krijgen en later in het traject om mogelijke oplossingen te doorlopen. Dit gebeurt in de vorm van ontwikkelsessies.

Deelname via het LIOF-programma

Deelname aan de expedities is open voor alle ondernemers in het MKB in Nederland die actief zijn in de agro, food of leefomgeving. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

MKB'ers binnen de provincie Limburg maken via het CollectiefProject van LIOF aanspraak op 75% tegemoetkoming van de kosten voor deze Expeditie. Met het CollectiefProject wil LIOF middels een kennistraject Limburgse MKB’ers stimuleren producten, diensten, processen en/of bedrijfsmodellen te innoveren binnen de maatschappelijke opgaven ‘slim, duurzaam en gezond’.  

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling dienen geïntresseerden zich voor half november te hebben aangemeld voor de expeditie. Meer informatie over de regeling en aanvraagprocedure van het CollectiefProject van LIOF is te vinden op de website van LIOF.

Vragen en aanmelden

Ben je nieuwsgierig of deelname aan een van de expedities ook iets voor jou is? Neem dan contact met ons op.

Agnes Vries, Adviseur, A.Vries@has.nl, +31 - 088 890 3771

Beike van Heijst, B.vanHeijst@has.nl, +316 38 79 1803

Het betreft de Expedities Duurzaamheid en Food & Healthy Living: https://www.has.nl/meer-has/nieuws/liof-expedities-2023/Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV