MKB-Limburg - NIEUWS - GROOTSCHALIG-ONDERNEMERSONDERZOEK-IN-DE-BINNENSTAD-VAN-ROERMOND-GESTART
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Grootschalig ondernemersonderzoek in de binnenstad Roermond gestart

Gisteren is een grootschalig onderzoek naar het functioneren van de ondernemers in de Roermondse binnenstad gestart.

Onder leiding van MKB-Limburg hebben de Stichting BIZ (Bedrijveninvesteringszone) Binnenstad, Citymanagement en de gemeente Roermond gezamenlijk besloten om dit onderzoek door bureau Right Marktonderzoek te laten uitvoeren na signalen dat ondernemers in de binnenstad het moeilijk hebben. De Provincie Limburg erkent het belang van het onderzoek en ondersteunt het dan ook in financiële zin. Met dit onderzoek moeten de omvang en ernst van de problematiek en de achterliggende redenen inzichtelijk worden. Maar ook de toekomstverwachtingen en toekomstplannen van de ondernemers worden inzichtelijk gemaakt. De ondernemers wordt bovendien de mogelijkheid geboden om hun mening te geven over diverse aspecten die voor het functioneren van de binnenstad van belang zijn, zoals de parkeermogelijkheden, de veiligheid, de onderlinge samenwerking en tevens de activiteiten van de partijen, zoals hierboven genoemd. Maar het onderzoek bevat ook enige zelfreflectie; wat kan en wil ik als ondernemer zelf doen om de binnenstad te versterken?

In de enquête worden tenslotte een tweetal vragen gesteld over de BIZ. Alle betrokken partijen vinden het van groot belang dat de BIZ wordt gecontinueerd voor een derde periode, van 2021 tot en met 2025. Met deze vragen wordt alvast op informele wijze een eerste inzicht gekregen in de mening van de ondernemers over het verlengen van de huidige BIZ-periode. In juni zal de officiële draagvlakmeting plaatsvinden.

De resultaten van het onderzoek worden op 31 maart gepresenteerd tijdens de algemene ledenvergadering van de BIZ Binnenstad. Door MKB-Limburg en de Provincie wordt dit onderzoek ook als pilot beschouwd, zodat het mogelijk ook in andere centrumgebieden in Limburg kan worden toegepast.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV