MKB-Limburg - NIEUWS - GLASVEZELAANLEG-GESTART-IN-NOORDOOST-LIMBURG
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Glasvezelaanleg gestart in Noordoost Limburg

Persbericht, 2 juli 2019:   Glasvezelaanleg gestart in Noordoost Limburg                                          
Op de splitsing van de Knikkerdorpweg en de Kevelaarsedijk in Well is vandaag de eerste schop in de grond gevierd voor het glasvezelnetwerk van Noordoost Limburg. Glasvezel buitenaf legt hier het netwerk aan. Wethouder Splinter van de gemeente Bergen, waar Well onder valt, voerde de eerste graafhandeling uit. Dat deed hij samen met glasvezelambassadeur Ger Koch en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf. Bij het moment waren ook andere gemeenten uit het gebied, Ondernemend Limburg, aannemer Spie en de lokale glasvezelambassadeurs vertegenwoordigd.

Afspraak is afspraak

Wethouder Splinter van de gemeente Bergen is blij met de komst van glasvezel. “Veel partijen hebben hiervoor samengewerkt. De provincie kwam met het initiatief. De gemeenten en Glasvezel buitenaf sloten de overeenkomsten. En de ambassadeurs hebben zich geweldig ingezet om mensen warm te maken voor glasvezel. Er zijn afspraken gesloten over glasvezel en dit moment, als resultaat van de samenwerking, laat zien dat afspraak ook echt afspraak is.” Volgens Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, is dit een bijzonder project. Hij licht toe: “Er wordt ongeveer 560 kilometer gegraven voor dit glasvezelnetwerk. Dat is de afstand van hier tot voorbij Parijs. Veel van deze graafwerkzaamheden komen vlak langs de Maas. Daar moeten we rekening mee houden in onze planning. Als alles goed gaat, verwachten we rond de jaarwisseling de eerste actieve aansluitingen in dit gebied te hebben.”

2400 adressen

De graafwerkzaamheden van het glasvezelnetwerk in Noordoost Limburg worden uitgevoerd door aannemer Spie. Globaal gezien gaat de aanleg van noord naar zuid door het gebied, van Bergen tot in Echt-Susteren. Daarbij komt glasvezelkabel langs ruim 4280 adressen te liggen. Een groot deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordoostlimburg/. Zodra de planning bekend is, verschijnt die ook op deze site. Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied door Glasvezel buitenaf contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.
 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV