slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Geelen Counterflow wint MKB L1mburg Prijs

Geelen Counterflow uit Haelen heeft de MKB L1mburg Prijs 2017 gewonnen. Ondernemer Wim van der Leegte heeft de prijs dinsdagavond uitgereikt, in een live-uitzending van L1 TV.

Geelen Counterflow is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie. Het kantoor van het bedrijf is gebouwd volgens de Passief-Huis richtlijnen en wekt 50% meer duurzame energie op dan het totale energieverbruik voor verwarmen, koelen, ventilatie, verlichting, servers, pc’s, printers en telefonie.

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ spat ervan af bij Geelen Counterflow, aldus de jury. “De gedrevenheid van de ondernemer, het consequent investeren in maatschappelijke waarde en het uitdragen van het belang van het keren van het tij waren doorslaggevend.”

Met de MKB L1mburg Prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Hoe maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Bij ondernemen moet het niet alleen om een goed verdienmodel gaan, zo is de gedachte achter de prijs.
 
Vijf bedrijven waren genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2017. Naast de winnaar waren dat Dolmans Landscaping uit Bunde, GrausBouw uit Hoensbroek, Greentom uit Maastricht en SlimInICT uit Kelpen-Oler.

De MKB L1mburg Prijs is voor de tweede keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Zwamburg, een duurzame paddenstoelen-kwekerij die oesterzwammen kweekt op onder andere de koffiedrab van de horeca.

De live-uitzending van L1 kwam dinsdagavond vanuit beachclub Degreez in Panheel, waar ondernemersorganisatie MKB-Limburg een netwerkbijeenkomst hield.

De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1. Het is de opvolger van de Innovatieprijs, die tien jaar lang heeft bestaan.
 Ga terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV