MKB-Limburg - NIEUWS - ENERGIEBESPARINGSPLICHT
slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Energiebesparingsplicht

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder te treffen.

Informatieplicht
In 2019 verandert het Activiteitenbesluit milieubeheer. Naast de energiebesparingsplicht komt er ook een informatieplicht voor bedrijven en instellingen. Daarmee willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen.

Uiterlijk 1 juli 2019 rapporteert u welke energiebesparende maatregelen u al hebt genomen en welke u nog gaat nemen. Dit moet elke 4 jaar.

Erkende Maatregelenlijst
De Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Hierin staan maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Hiervan vindt de overheid dat u die in ieder geval kunt nemen als ondernemer.

eLoket
Voor de rapportage van de informatieplicht is begin 2019 het eLoket van RVO.nl beschikbaar. Zorg dat uw rapportage hier uiterlijk 1 juli 2019 binnen is.

Onze Business Partner Klaver Energie helpt
Er zijn diverse partijen op de markt die gretig inspringen op de verplichting tot het informeren van de overheid. Ze komen met een aanbod voor het nalopen van de erkende maatregelen. Het voldoet vaak niet aan de gestelde eisen van een energierapportage en daarbij komt het voor dat de voor uw bedrijf best renderende maatregel, niet voorkomt in de standaard lijst.

Wij kunnen u echter ook helpen. Wij kennen onze Limburgse bedrijven en bieden al een geruime tijd een compleet energieonderzoek aan voor € 750,- ex. BTW. Het onderzoek wordt uitgewerkt in een rapport, waarbij de voor u van toepassing zijnde erkende maatregelenlijst wordt meegenomen. Dit wordt met u besproken en toegelicht zodat u een duidelijk beeld heeft van de best renderende maatregel en terugverdientijden.

Voor € 75,- ex BTW vullen we dan voor u de vragenlijst in op het eloket van de R.V.O.

Aarzel niet en neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Reageer op deze nieuwsbrief of bel ons op 077-3030190 als u meer vragen heeft.

Wim Daemen, Directeur Klaver Energie.Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Kennis & expertise

Kennis & expertise

Als lid van MKB-Limburg kunt u gebruikmaken van de kennis en expertise van onze partners. Op welk vakgebied kunnen zij u ondersteunen?

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV