slide image
Slide background

Nieuws Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom MKB-Limburg. Tip ons met relevant ondernemersnieuws via info@mkblimburg.nl.

Energiebesparing binnen het MKB

Energiebesparing bij mkb-bedrijven krijgt steeds meer prioriteit. Niet verwonderlijk gelet op het klimaatakkoord van Parijs en de afspraken in het Energieakkoord. De afspraken moeten een betaalbare en schone energievoorziening opleveren. Verken met diverse checklists waar u op moet letten.

Energie besparen wettelijk verplicht
Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m³ aardgas? Dan is uw bedrijf wettelijk verplicht om energie te besparen, als u de kosten hiervoor in minder dan 5 jaar kunt terugverdienen. De energiebesparingsregels voor bedrijven staan in het Activiteitenbesluit. Per bedrijfstak liggen daarin erkende maatregelen voor energiebesparing vast.

Weten welke regels voor uw bedrijf gelden?
Maak gebruik van de Regelhulp Wetchecker energiebesparing. Hiermee checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw bedrijf zijn.

Een andere digitale tool is het Kompas Energiewetgeving Gebouwen. Daarmee krijgt u overzicht in de energiewetgeving. U ziet precies welke wetten en regels van toepassing zijn op bestaande bedrijfsgebouwen.

Energie Prestatie Keuring (EPK)
Speciaal voor het MKB is er de tool Energie Prestatie Keuring. Hiermee kunt u een energiemeting voor uw bedrijf doen en een besparingsplan opzetten.

Kantoorpanden energielabel C
Alle kantoren (groter dan 100 m²) moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben. Check daarom uw energielabel zodat u tijdig maatregelen kunt nemen. Gebruik de Energiebesparingsverkenner kantoren om inzicht te krijgen in het huidige en mogelijke energielabel van uw kantoorgebouw, de investeringskosten, energielasten en milieueffecten.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen
De overheid ondersteunt bedrijven bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Het gaat hier om diverse subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen.

Er zijn meer subsidies en fiscale regelingen. Gebruik voor een overzicht de Energiesubsidiewijzer voor gebouwen.

Bron: KvKGa terug naar het nieuwsoverzicht

nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u hieronder
in te schrijven voor onze
nieuwsbrief.

JONG MKB

JONG MKB

Opstapje nodig? JONG MKB zet zaken in beweging! Speciaal voor starters met een onderneming jonger dan 5 jaar.

Lees meer
Word lid van MKB-Limburg!

Word lid van MKB-Limburg!

Profiteer van het provinciale netwerk van Business Club Limburg, belangenbehartiging, projecten en ledenvoordelen van MKB-Limburg. Lid worden?

Lees meer
Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden van MKB-Limburg aan het woord. Wie zijn ze en wat voor onderneming heeft men? Welke rol speelt MKB-Limburg voor hun onderneming? Lees de verhalen van onze leden en raak geïnspireerd.

Lees meer

Volg ons op

Twitter Linkedin Facebook
Design & development: Advance Communications BV